Tsunami solar

Tot aud la știri expresia asta de mizerie. Tsunami solar. Când îi aud pe ăștia, îmi vine să-i strâng de gât și să le rup toate degetele, pe rând, cu ciocanul. Pentru că sunt niște ignoranți nenorociți.

Tsunami-ul este o undă care se propagă prin apă și, în timp ce se propagă prin apă ca o undă (veți vedea unde bat) această undă antrenează cu ea niște corpusculi (în speță niște apă). No, deci un tsunami este o undă, un val, o oscilație.

Dar, pe de altă parte, o explozie solară este un jet de particule încărcate electric, adică este un jet de corpusculi, ca un fel de gaz ionizat. Iar, în principiu, aproximarea jetului de corpusculi se face cu un corpuscul pentru că jetul acela se comportă ca un corpuscul (de exemplul, un câmp gravitațional îi poate schimba traiectoria).

Așa că, da, îi înjur public pe idioți: bă, o undă (val, oscilație, vibrație) nu este un corpuscul (atom, moleculă, particulă, cărămidă între dinți). Deci nu, o explozie solară nu are nimic a face cu un tsunami solar. Sună spectaculos, este un rahat.

Muriți mă!

2 Comentarii

  1. ocsike 05 august 2010 la 09:32 - Raspunde

    Lasă-i măi Robi că trebuie şi ei să trăiască: Ce? Ei n-ar lua un ban cinstit cu anunţarea Apocalipsei? =D

    • Robin Molnar 05 august 2010 la 21:05 - Raspunde

      =) Ei rămân cu banul, noi rămânem cu panica. =)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.