Un heleșteu de nesimțire

Știți cum e cu nesimțirea: unii oameni o au gârlă. Din păcate nu mi-a venit echipamentul video special pentru festivități și alte șmenuri, așa că în afară de nesimțita aia pe care am prins-o cu ocaua chitulată, am văzut una și mai și. Cum să spun? Avea pe ea nu o gârlă de nesimțire, ci un heleșteu. Valuri, valuri de jeg curgeau de pe, fir-ar baba a dracului, că mai trebuie să treacă cinci, zece ani până mor cancerele astea sociale care mănâncă din trupul comunității ca râia din piele.

Da, știu că sunt cuvinte grele, dar credeți-mă, sunt perfect justificabile. No, faza era cam așa: după ce am văzut-o pe baba cea nesimțită și țepară, am zis că o pereche de ochi nu strică la păzit strângerea de donații. Om fi noi în Cluj, dar tot în Europa de Est suntem… Așa că m-am postat ca Hercules lângă cutia de donații. Și vine o babă destul de cochetă și cere două porții din frigăruia bloggerilor. Își ia și două chifle, se codește pe acolo și zice că într-una dintre farfurii e pus prea puțin și că să-i mai pună. Mă rog, era pus standard, dar să zicem. Eh! Își ia baba încă două farfurii de plastic pe care le pune pe post de capace la cele două farfurii și pleacă. Fără să doneze un leu.

Eu, elegant, din urmă, îi strig:

– Doamnă, vă mulțumim pentru donația generoasă.

Sunt sigur că m-a înjurat. A avut instinctul să se întoarcă, am privit-o atent, dar a fugit mai departe. La fel, sunt sigur că o să i se îmbrehăne ei, nu mie. Din simplul motiv că eu am o karma foarte bună și nu pățesc răutăți întrucât nici nu fac.

Ca să recapitulăm:

 • Baba vede că-i cu donație;
 • Ia mâncare pentru tot blocul.
 • Mai cere un plus de stamină la maț.
 • O taie englezește.
 • O apostrofez elegant.
 • Mă înjură în gând.
 • Eu sunt ăla nesimțitul.

După cum spuneam și-n video-ul cu cealaltă babă nesimțită, nu există nicio scuză să țepuiești niște copii bolnavi. Dacă vezi că unii fac un gest caritabil la care nu poți contribui, păi stai tăticul pe afară și lasă-i pe alții să se bage, alții care pot și vor să contribuie. Sărăcia nu este o scuză atunci când știi că se strâng bani pentru ceva caritabil. Nu poți, îi lași pe alții. De la o vârstă, trebuie să îți știi locul.

România o să fie o țară mai dreaptă când astfel de lepre sociale o să fie în lumea celor drepți. Pentru că nu am văzut niciun tânăr să le dea țeapă copilașilor ălora pentru care s-au strâns bani. Și, procentual vorbind, tinerii erau mai mulți. Ceea ce mă face să reiterez încă o dată ideea că România o să fie o țară mai dreaptă când astfel de lepre sociale o să fie în lumea celor drepți.

Cu ce greșesc?

21 Comentarii

 1. Mihai Todor 30 mai 2011 la 16:36 - Raspunde

  “Cu ce greșesc?” – Nu traiesti in tara in care trebuie… In rest, cu nimic 🙂

 2. joita lucian 30 mai 2011 la 20:56 - Raspunde

  Recomand un buletin sacii in caruta si cara-te:))

 3. Molnar Bianca-Andreea 31 mai 2011 la 13:37 - Raspunde

  Daca stiam ca se da de mancare pe gratis veneam si eu…=)) ca m-am saturat de pui pe sticla, pizza, peste la gratar..etc…

 4. Ana 31 mai 2011 la 17:00 - Raspunde

  O apostrofez elegant.

  Trebuia sa-i iei farfuriile, fara discutie. Asa a avazut ca-i merge si o sa o comita si a doua oara.

  • Robin Molnar 31 mai 2011 la 17:40 - Raspunde

   M-am gândit că aș fi prea nesimțit și, oricum, a atins mâncarea, deci nu era igienic. Dar nu mi-ar fi plăcut să i-o iau. Nu știu de ce.

 5. Ana 31 mai 2011 la 20:27 - Raspunde

  Ideea e ca nesimtirea oamenilor se hraneste cu lipsa de reactie a celor din jurul lor.

  • Robin Molnar 01 iunie 2011 la 20:18 - Raspunde

   Știu. De ce crezi că m-am postat lângă cutia de donații?

 6. Molnar Bianca-Andreea 02 iunie 2011 la 08:02 - Raspunde

  În bidugă…bostan, dovleac, căpăţână

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.