Baba contravențională

Fază dură în centrul Clujului. O babă a vrut să treacă strada în zona bulevardului 21 Decembrie 1989. Și a trecut de banda exclusivă pentru transportul în comun, oprindu-se pe linia dublă continuă…

Doar că o patrulă de la Poliția Locală a văzut-o și a rugat-o să treacă pe la trecerea de pietoni, așa că femeia s-a întors pe trotuar, în timp ce mașina de de patrulă s-a oprit la semafor. După care, duduia a traversat neregulamentar un drum cu lățimea de cinci benzi (la Cluj, benzile sunt mai late), ca și cum n-ar fi nicio problemă.

Și doar știam c-o să treacă, dar nu mi-a dat prin cap s-o filmez, să vedeți și voi.

Supărați că baba riscă să producă un accident, prin traversarea neregulamentară, au dat cu spatele, iar un agent a coborât după babă care, dacă ar fi putut, ar fi rupt-o la fugă.

Noi, de pe margine, le dădeam note agenților și babei. Care babă n-a luat notă de trecere, că în Cluj – ca pieton – n-ai prioritate nici pe trecere, darămite într-o traversare neregulamentară.

Parcă am și văzut cum îi săreau banii de amendă din portofel, când mă uitam la cât de supărați erau atât agenții cât și baba, care babă n-a crezut că la Cluj chiar și băbăciunile iau amenzi.

Urât. Este urât să ceri respect – în virtutea seniorității – dar să nu-l meriți – din pricina senilității sau a iresponsabilității.

P.S. Oare cât mai sunt amenzile pentru traversare neregulamentară?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.