Deja Clujul a devenit excesiv de aglomerat

Nu am mai văzut așa ceva și nici nu credeam că o să ajung să văd în Cluj străzi blocate complet în oraș, cu circulație bară la bară pe toate străzile și străduțele.

Nu sunt sigur ce se întâmplă, dar de când au (re)venit studenții, parcă orașul a devenit dublu de aglomerat. Mă gândesc, chiar, că poate ar trebui să motivăm studenții să mai folosească și transportul în comun.

Pe de altă parte, nu este logic ce spun eu, pentru că orașul se aglomerează cel mai tare atunci când iese lumea de la muncă, ceea ce înseamnă că nu studenții sunt de vină.

Poate ar trebui, deci, să motivăm lumea să folosească mai mult transportul în comun, sau vehiculele mici, gen biciclete sau scutere?

Sincer, eu nu văd o rezolvare. Este bai, dar nu-i tragedie. În schimb, faptul că nici autoritățile nu văd o rezolvare, asta este o tragedie.

2 Comentarii

  1. ice4you 07 octombrie 2016 la 10:05 - Raspunde

    Ma mir ca ti’ai dat seama de lucrul asta abia acum, eu de vreo 10 ani am tot zis ca orasul ala este mult prea mic pentru cata lume s’a adunat in el, marile bulevarde lipsesc iar solutiile autoritatilor sunt 0 pentru ca in mare parte nu au reusit inca sa se rezolve nici macar problema traficului de tranzit, autostrada aia fiind complet inutila din momentul in care nu este terminata si legata cu o sosea de centura a Clujului. La modul sincer vorbind, decat sa conduc prin Cluj prefer Bucurestiul de departe. Din pacate incet si sigur, fata de boemul oras pe care il stiam acum 20 de ani, Clujul s’a transformat intr’o buda supraagolmerata.

    • Robin Molnar 09 octombrie 2016 la 20:33 - Raspunde

      Tind să fiu de acord, deși termenul budă mi se pare injust.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.