Acum 22 de ani

Pentru mine e important să citim și e important să nu uităm ce s-a întâmplat acum două zeci și doi de ani, în zilele de 13 – 15 Iunie 1990.  Așa că aș vrea să încropim o colecție de linkuri spre articole-mărturisiri ale  acelor zile.Așadar, vă rog să lăsați comentarii cu linkuri spre articole care se merită citite despre acele zile, cu oameni care au trăit pe spinarea lor bâtele în cap ale noii puteri cvasi-democratice.

Încep eu, cu un link ce mi se pare relevant:

  1. Ieri s-au implinit 22 de ani de cand am fost oprita de doi mineri pe Magheru

Și o mărturisire, dacă-mi permiteți. Îmi amintesc ce simțeam atunci vizavi de mineriade, dar nu înțelegeam ce implicații internaționale erau, n-am înțeles atunci afirmația că “investitorii străini vor fugi de noi” pentru că suntem prea barbari.

Acum, însă, înțeleg că așa este. Cel puțin cinci ani, ca să nu spun zece, investitorii străini au refuzat să-și investească banii într-o țară instabilă. Pentru că asta era percepția asupra noastră atunci: o țară instabilă și lipsită de justiție.

Desigur:

In martie 2009, procurorii DIICOT au decis scoaterea de sub urmarire penala a fostului presedinte Ion Iliescu in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care era invinuit de subminarea puterii de stat, acte de diversiune si comunicare de informatii false. Cu toate acestea, Ion Iliescu va fi cercetat in continuare pentru genocid, tratamente neomenoase, distrugerea unor obiective si insusirea unor bunuri si distrugerea unor obiective si insusirea unor valori culturale.

Sursa

Așadar, aveți linkuri?

4 Comentarii

  1. Mihai Todor 15 iunie 2012 la 19:21 - Raspunde

    Cred că e suficient să ofer un link către acest articol… Poza aferentă spune totul.

  2. joita lucian 15 iunie 2012 la 22:49 - Raspunde

    Acu ca sunt ai lui la putere…slabe sanse sa fie3 tras la raspundere cu ceva!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.