Adevărata problemă

Adevărata problemă, în opinia multora precum Țața Floarea pe care am întâlnit-o ieri pe tren  este că Boc le-a dat mai puțini bani. Nu, nu au nicio problemă, decât cel mult la nivel declarativ, cu faptul că s-a făcut risipă de bani.

Nu, nu este nimic în neregulă să construiești o mie și ceva de săli de sport în localități unde mai erau sub douăzeci și cinci de copii (minimul prevăzut de lege pentru o clasă).

Nu, nu este nimic în neregulă să dai miliarde pe fiecare sală de sport în parte, sală în care stau acum merele la păstrat peste iarnă. Și cartofii și ceapa…

Și nu, nu este nimic necurat să fii un prim ministru care să le acorde aceste lucrări acoliților lui. Nu, este perfect justificat. Ba, chiar, trebuia mers mai departe, cu biblioteci pentru orbi, terenuri de sport pentru paralizați, cursuri de yoga pentru comatoși, centre de tineret pentru pensionari și universități pentru semi-analfabeți. Oh, dar pe asta ultima o avem deja.

Dar problema fundamentală rămâne: unul dă mai puțini bani. Că de unde s-a tot risipit până acum, se mai putea risipi și în continuare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.