Am trăit s-o vedem și pe asta!

TVA-ul s-a redus la 9% la alimente. Oricât de liberali ar fi liberalii și oricât de stupizi ar fi socialiști, acest guvern de hoți a reușit să reducă TVA-ul la alimente.

Într-o țară în care 10% dintre cetățeni trăiesc sub pragul sărăciei lucii (iar 40% trăiesc în sărăcie), aceasta este una dintre măsurile care trebuiau luate de prea mult timp, de prea multe guverne.

Desigur, Victor Ponta tot un mincinos rămâne, tot un hoț și un impertinent, dar o parte i se va ierta, trebuie să i se ierte, pentru că le dă de mâncare săracilor.

Oricum am pune problema, faptul că mulți își vor permite un pic mai mult, arată că este – deja – un pic mai bine în țara asta, iar singurul guvern care va putea face mai mult, pentru mai mulți, va fi acela care va reduce TVA-ul la medicamente.

Trebuie să-l certăm pe Ponta când le bagă din top, dar de data asta a făcut un lucru bun, iar babele din bloc au așteptat momentul acesta de prea multă vreme, iar unele l-au și ratat, din cauza naturale.

În fine, într-o țară în care se moare de foame, mâncarea mai multă ar putea da măsura dreptății, așa că acest lucru bun va veni și cu un efect rău, numit presiune pe justiție, când va fi…

Să ne luăm ochii din farfurie, zic, și să vedem ce fac cei care ne conduc.

P.S. V-ați întrebat, vreodată, ce înseamnă sărăcie lucie? Vă spun eu, să n-ai nici sare în ce să fierbi frunzele de lobodă culese de pe marginea drumului.

P.P.S. Am ieșit ieri din oraș, iar la întoarcere ne-am băgat la un Lidl. Produsele alimentare pentru care am calculat că vor costat 60 de lei au costat, de fapt, 55. Nu-i rău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.