Mi se pare corect

Amicul Eftimie exagerează ușor, când spune că în România furtul este legal exemplificând, pe scurt, că unui om i s-a furat bicicleta, făptuitorul a fost prins, a recunoscut și s-a renunțat la urmărirea penală.

Mie mi se pare corect, pentru că și eu am primit, pentru furt de motorină din rezervorul meu, același răspuns. Ceea ce, dealtfel, este și natural, pentru că prejudiciul este mic, iar în România nu mai intri la închisoare dacă furi o găină, o pâine sau o bicicletă, dacă aceasta nu este o preocupare permanentă a ta!

Sigur, hoțul n-ar trebui să scape nepedepsit, de aceea nimeni nu-l oprește pe păgubit să purceadă în instanță c-o acțiune de recuperare a prejudiciului, mai ales că acesta și-a recunoscut fapta. Este atât de simplu!

Dar nu, eu altceva vreau să evidențiez aici: mentalitatea PCRistă în care bunul este considerat deasupra omului, pentru că doar pe vremea aia se mai intra la pușcărie pentru o ceapă degerată, ceea ce ar fi penibil, dacă n-ar fi complet imoral…

2 Comentarii

  1. Nautilus 04 iunie 2015 la 09:27 - Raspunde

    În vremurile de glorie ale PCR, judecătorii dădeau 7-8 ani pentru crimă şi pedeapsa cu moartea penru furtişagurile de vin (ale lui Ştefănescu-Bachus).

    Nu era nicio pagubă dacă îşi dădeau în cap Costel şi Dorel, fiindcă mamele-eroine făceau alţii, dar alcoolul era o resursă naţională de mare preţ şi să te atingi de el era de nesuportat.

    • Robin Molnar 08 iunie 2015 la 09:57 - Raspunde

      Uite, habar n-aveam despre asta!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.