Apropo de neamțul care și-a tăiat bunurile-n două

Dacă nu știți povestea, în cadrul unui divorț nemțesc, un om și-a tăiat toate bunurile comune-n două, pentru ca fiecare jumătate din fiecare nimic să i-o dea fostei soții.

Idiot. A stricat produse perfect bune, ca să le arunce la gunoi.  Dacă nu mai avea nevoie de ele, prin partaj, putea să le vândă, iar banii conform părții sale să-i doneze la World Food Programme, că-n lumea asta se mai și moare de foame.

Pe mașină ar fi luat lejer vreo o mie de euro. Cu 500 de euro, partea lui, putea lua cam 2,200 de porții de mâncare pentru copii. Pe Mac ar mai fi luat vreo 500 de euro. Din partea lui, 250 de euro, putea lua apă potabilă pentru o familie, care să ajungă vreme de 500 de săptămâni.

Pe bicicletă ar fi luat lejer 100 de euro. Din partea lui ar fi luat lejer vaccinuri de bază pentru o clasă întreagă. Pe pat, cu tot cu saltea, ar fi luat, iarăși, măcar o sută de euro, lejer. Cu banii care i s-ar fi cuvenit, s-ar fi putut cumpăra rechizite pentru o clasă.

Telefonul fix ar fi fost, lejer, dat cu 50 de euro. Cu partea sa, s-ar fi pus cel puțin două perechi de ochelari, la oameni care au nevoie de ei, pentru a trăi independent și pentru a-și putea susține familia.

Scaunele s-ar fi dat lejer cu 100 de euro. Din partea sa s-ar fi putut cumpăra materiale igienice pentru o școală întreagă, pentru o săptămână.

Ursulețul de pluș ar fi putut fi donat către Humana, sau alt ONG local care strânge bunuri pe care să le comercializeze, pentru a face rost de bani pentru programele sociale pe care le finanțează.

la fel, televizorul ar fi putut fi vândut cu vreo 100 de euro, lejer. Cu banii din partea sa, s-ar fi putut plăti un medic care să consulte copiii dintr-o clasă, cu tot cu materialele sanitare necesare.

Canapeaua s-ar fi putut da cu 400 de euro, lejer. Cu banii din partea sa, s-ar fi putut vaccina toți copiii dintr-un sat, pentru a fi protejați împotriva bolilor care ne omorau și pe noi acum 100 de ani și pe care, de atunci, le-am stârpit.

N-o mai lungesc, cu 1000 de euro, sau cât o fi fost partea sa din bunuri, se putea face foarte mult bine. Idiotul a ales să facă un mare nimic și nu, chiar nu mi se pare haios ce a făcut el, pentru că el vede niște bunuri folosite în scop de răzbunare, alții văd niște oportunități pierdute de către cei care chiar au cea mai mare nevoie.

Din punctul meu de vedere, omul s-a răzbunat fix pe amărăștenii din Africa, ceea ce mi se pare o justificare destul de bună a motivelor pentru care femeia l-a părăsit: omul este, pur și simplu, tâmpit.

Nu faceți ca el. Decât să distrugeți un bun, donați-l! Vindeți-l și donați banii. Sau țineți-i și fugiți în lume, să vă tratați după șoc sau ceva, habar n-am.

Dar nu distrugeți, într-o lume plină de nevoi ar fi ceva mult prea crud.

L.E. Povestea din link e falsă, aceasta este reală.

1 Commentariu

  1. Mihai Todor 23 iunie 2015 la 02:33 - Raspunde

    Un gigel cu prea mult timp liber și niște doage lipsă…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.