Arz-o focul urătură când mă plimbi cu ea în gură!

 • Partide și grupări infiltrate în protestul #colectiv

Foarte mișto protestul de aseară din Cluj, mi-a picat fața pe jos, vă spun! Mai ales când Horia Cristea de la UnițiSalvăm OPulă i-a dus pe oameni până-n Mănăștur, unde chiar nu este nicio instituție de interes pentru protestul nostru!

Dar nu doar prosteala asta este mișto! Noi înghețam în frig precum cercopitecii, iar pe la 19:15 vine Horia Cristea din parcarea de lângă catedrală, intră în mulțime și începe să strige să ne punem în mișcare “să nu răcim”, c- aroganță demnă de Adrian Năstase. Foarte mișto, îmi clănțăneau dinții în gură de frig și vine unul proaspăt, de la căldurică, chelojan și cu mutră de securist și ne ordonă militărește să începem marșul.

Dar nu asta este partea cea mai mișto, ci faptul că voi v-ați dus după el. Până-n Mănăștur, adică, după care v-ați decis să vă întoarceți înapoi, prinzându-vă că Horia Cristea ar fi fost în stare să vă ducă până-n Florești unde, dealtfel, și locuiește!

Dar e mișto, zău!, să vezi cum membrii și simpatizanții partidului Noua Dreaptă strigă că “toate partidele, aceeași mizerie”, adică inclusiv al lor, e mișto să vezi regaliști care “vrem dreptate, nu imunitate” deși, evident, “regele” ar imunitate, la o adică, și e mișto să vezi scremuți de la PNL care o bagă pe aia cu “afară, afară, cu PSD din țară”. De ce nu și UNPR? De ce nu și PNL? Sau UDMR. Sau ALDE ori alte satane?

E atât de hilar să vezi copilandri de 18 ani cum ascultă de trompeții de galerie și cum niște costelivi cu fularul pe față își permit să vorbească în fața lumii! Nici nu mi-aș fi imaginat vreodată că oamenii îi bagă în seamă pe unii care n-au curajul să își asume sloganele descoperindu-și fața!

Mi s-a părut de-a dreptul hilar cu galeria “U” Cluj, plătită la oră să vină la protest și să scandeze ce i se ordonă, striga că “nu vrem să mai gin un popor de sclavi”, m-a bufnit râsul, zău! Auzi la ei, nu mai vor să fim un popor de sclavi, dar ei au venit voluntar să facă un ban vânzându-și libertatea pe o șaorma, două! Cum să nu râzi?

De aia zic că e mișto, că am apucat să văd dispunerea grupurilor protestatarilor în funcție de interese, precum în harta din articol și am apucat să văd că sunt toți pe o mână – aceea a descurajării liberei asocieri între oameni – scandând o chestie normală și una aberantă, ca să creeze o atmosferă de “meh”!

Și încă ceva, de la Lucian Mândruță:

Am fost aseara in Piata sa arunc o privire (dupa o saptamana in care am fost prins cu treburi in Cluj). Cateva lucruri de spus:

Exista un nucleu de demonstranti de buna calitate umana, aceia pe care ii si citesc comentand pe facebook de ani buni. Furia lor mocnita e ceea ce a provocat explozia strazii.

Peste ei, diverse interese incearca o deturnare a narativului simplu al strazii, cu tot felul de bazaconii. Toate sunt construite ca sa descurajeze participarea si asocierea. Presupun ca cele mai multe sunt organizate de partidele actuale, caci solutia ca ele sa ramana la putere este pur si simplu ca la anul sa nu existe alternativa.

Din pacate, cei mai multi dintre dei buni duc scarba de politica si de partide prea departe: am sentimentul ca ar detesta si PARTIDELE LOR. Adica daca cel alaturi de care stai in strada de o saptamana isi face maine partid, care va fi reactia ta?

Daca il urasti si pe el, daca faci misto, daca iti inchipui ca e doar pentru interese si bani, suntem pierduti.

Pe bune: daca nu incepeti sa aveti incredere unii in altii, mai bine va duceti acasa.

Sunt o multime de emisiuni misto la televizor, cu oameni care rad, canta si danseaza.

În concluzie:

 1. Detașați-vă fizic de toți oamenii care au fața acoperită. Dacă ei n-au curaj să-și asume ideile pe care le scandează, atunci acele idei nu valorează nimic!
 2. Nu scandați ceea ce scandează cei cu fața acoperită. Chiar dacă sună logic ceea ce spun ei, s-ar putea să fie doar o eroare de logică.
 3. Nu scandați doar de dragul de a scanda! Scandați doar ceea ce rezonează cu nevoile voastre!
 4. România are nevoie de partide, pentru că doar cu partide democrația poate funcționa. Deci nu e logic să strigi că toate partidele sunt aceeași mizerie. Știi tu toate partidele? Ai colaborat cu ele?
 5. O altă inepție este să scandezi “o dorință sinceră, România liberă!”. Oameni buni, suntem liberi să protestăm, suntem liberi să facem tot ceea ce vrem. Hai să ne concentrăm pe ceva ce nu avem, de genul “fără imunitate parlamentară”!
 6. Spune nu turmei de oi! Chiar dacă câțiva “protestatari” se pun în mișcare, stai locului. Nu ajută pe nimeni să blochezi circulația, să îngenunchezi în față la prefectură sau la primărie! Chiar nu ajută!
 7. Nu mai îngenunchea! Nu mai îngenunchea! Nu mai îngenunchea! Ne-am strâns în piață ca să ne ridicăm împotriva sistemului politic actual, nu să îngenunchem, indiferent de motiv. Morții noștri se revoltă văzându-ne îngenuncheați. Din contră, morții ar fi vrut să ne vadă ridicându-ne împotriva acelora care au dus la suferința și moartea lor, ar fi vrut ca decesele și ultimele lor clipe de groază să și sufocare arsă să nu fie în zadar. Deci  nu este logic să îngenunchem, iar dacă cineva ar trebui să îngenuncheze, ar trebui să fie cei care ne conduc, de la toate partidele, nu noi! Ei ar trebui să îngenuncheze și să-și ceară iertare fierbinte ca focul și fumul din Colectiv.
 8. Să nu fim stupizi! Să nu mai strigăm, sărind, că “cine nu sare, nu vrea schimbare!”. Suntem cu toții în piață, în frig, întocmai pentru că vrem schimbare! De asta suntem acolo. Ce mai este de demonstrat?
 9. Hai să nu mai fim stupizi și hai să nu mai scandăm că “Uniți Salvăm toată România!”. La Roșia Montană în continuare se moare de foame, la Certej (județul Hunedoara) se exploatează cu cianuri, ca la Baia Mare, și pe trădătorii de la UnițiSalvăm nu-i interesează absolut deloc, iar la propunerea mea de a salva orașul Petrila, unde pe 1 Noiembrie 2015 s-a închis mina, mi s-a răspuns cu indiferență. Pentru că ei nu vor să salveze România, ci au o cu totul și cu totul altă agendă!
 10. O țară de oameni cinstiți nu poate fi condusă de hoți. Deci singura soluție este propria evoluție.
 11. O țară de oameni harnici nu poate fi părăginită ca a noastră. Deci singura soluție este propria evoluție.
 12. Rușii de la UnițiSalvăm s-au aliat cu toate partidele și cu toate interesele politice, ceea ce înseamnă că ei singuri s-au situat în afara societății civile. Nu este logic să ne luăm după ei!

Nu e logic și de bun simț ce vă propun, dragi compatrioți?

Dați mai departe, să ajungă la toată lumea! Nu am reclame pe blog, nu câștig nimic din afișări, eu doar vreau ca bunul simț și logica să se întindă peste zări!

7 Comentarii

 1. Xtall 07 noiembrie 2015 la 13:10 - Raspunde

  Si cam câți din cei ieșiți la proteste erau neafiliați? ca din cate bag sama, marea majoritate numai asociații au ieșit, ceea ce e … interesant

  • Robin Molnar 07 noiembrie 2015 la 13:40 - Raspunde

   Am fost 1000. Maxim 100 erau activiști pe la diverse. Restul erau doar naivi.

   Dar diseară vă fi diferit.

 2. Luci Florescu 07 noiembrie 2015 la 15:59 - Raspunde

  Am fost si eu aseara in Piata. L-am vazut pe acest Horia Cristea, insa dupa cum bine imi aduc aminte nu el a pus grupul in miscare. A aparut un tanar care a intrebat multimea daca este dispusa sa paraseasca piata.

  Toata lumea a fost de acord, iar dupa aceea a cerut ragaz timp de 15 secunde pentru a i se propune cateva locatii pentru a incepe marsul (din cate am inteles baiatul era din Timisoara). Au fost enumerate 3 cartiere: Marasti, Manastur si Gheorgheni.

  Multimea a ales Manastur.

  Insa, la un moment dat s-a mai ridicat o data noul lider de la Timisoara si a intrebat daca dorim in continuare sa ne indreptam catre Manastur sau sa trecem prin Hasdeu pentru a scoate studentii din camin. Evident, toata lumea a ales Hasdeu, iar abia mai apoi am mers spre Manastur, la fel, pentru a scoate cati mai multi oameni in strada.

  Nu am vazut semne de manipulare, iar in afara de piata, eu personal nu l-am mai vazut pe acest Horia.

  • Robin Molnar 07 noiembrie 2015 la 16:02 - Raspunde

   Am fost acolo, am văzut exact ce și cum a fost, m-am uitat la el în timp ce făcea asta, nu am ratat nicio fază, nicio secundă, nu am fost singur, și alți oameni au văzut faza.

 3. Delia 07 noiembrie 2015 la 16:14 - Raspunde

  Bravo, scrie tot ce vezi..;)…sa stii ca in Bucuresti lucrurile sunt mult mai incurcate.

  • Robin Molnar 07 noiembrie 2015 la 16:40 - Raspunde

   Da, nu m-aș mira! Dar trebuie să facem ceva, să scoatem mojicii din sânul protestelor societății civile!

 4. Cătălin Corozanu 07 noiembrie 2015 la 17:17 - Raspunde

  Pot să-ți spun că mi-au plăcut vorbele tale, și mai ales că în mare parte sunt adevărate. Și aici, în Pitești, la fel.. O parte din oamenii din stradă erau membri de partid și o parte membri ai galeriei FC Argeș… Și restul care am văzut cum stă treaba pur și simplu i-au lăsat p-ăia să scandeze aberații care nu reflecta problema în sine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.