Blocajul incompetenței

Vali a scris pe blog despre blocajul semnăturilor. Cumva, povestea este incompletă: atribuțiile nu sunt preluate de echipă, întrucât cei din echipă nu cunosc legea, normele de aplicare și procedurile administrative, deci nu-și pot desfășura activitatea în mod independent și fără supervizarea șefului.

Să vă dau un exemplu: mergeți la primărie să cereți un extras de carte funciară. Dacă șeful serviciului este în foaie de boală, documentele nu se eliberează, din cauză că angajații nu știu care sunt condițiile legale de eliberare a acestor documente, nu știu cum se citesc dosarele de carte funciară pentru a extrage datele de care oamenii au nevoie, nu știu nimic, deși fac asta de ani și ani și ani de zile, robotic și fără gândire.

Și dacă nu știu nimic, nici nu-și asumă nimic, inventând tot felul de proceduri care să-i protejeze de răspunderea care i se impune unui funcționar public. Așa că nu semnează nimeni, doar șeful, dacă este sănătos. Dacă nu, ghinion.

Iar această problemă apare la toate ghișeele, unde se eliberează orice fel de act, mai acut în orașele mici și în mediul rural unde n-ai luxul de a avea cinci angajați din care măcar unul să știe, cât de cât, meserie…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.