Cazul David Goodall: când societatea este stăpână pe viața ta

David Goodall este un cercetător australian în vârstă de 104 ani, autor a peste 70 de lucrări de cercetare academică de-a lungul unei cariere de aproximativ 60 de ani, care a deci că vrea să-și termine socotelile cu viața, din cauza faptului că în ultimii ani calitatea vieții i s-a deteriorat considerabil.În Australia, bolnavii incurabili au dreptul de a solicita și de a primi asistența medicală necesară terminării vieții în condiții de demnitate umană și milă față de omul aflat în suferință.

Problema lui David Goodall este că acesta este sănătos, iar legea nu permite eutanasierea persoanelor sănătoase, chiar dacă acestea se află în suferință din cauza calității vieții.

Cum ar veni:

  1. Omenii au dreptul de a-și face rău prin consumul de tutun, droguri, alcool sau printr-un stil de viață nesănătos.
  2. Oamenii au dreptul de a se sinucide cu lama-n cadă sau aruncându-se în fața metroului.
  3. Oamenii au dreptul să facă orice fel de tâmpenie.

Dar se pare că oamenii nu au dreptul de muri cu demnitate, atunci când aceștia sunt deciși să-și încheie socotelile cu viața.

Se pare că, dintr-un motiv care-mi scapă, societatea a pus stăpânire pe moartea individului, care individ are voie să trăiască oricum, dar are voie să moară doar în condiții speciale, cea ce este atât stupid și lipsit de consistență, cât și lipsit de etică, pentru că societatea ne spune că un om în suferință trebuie să fie obligat să trăiască, deși omul respectiv nu-și mai dorește asta, deci dorința omului nu este suverană.

Lui David Goodall i-au murit soția, o parte dintre copii, mai mulți membri ai familii extinse și așa mai departe. La câte alte înmormântări trebuie obligat să meargă sau să refuze să meargă?

Cine suntem noi să-i spunem lui David Goodall să se mai chinuie un pic, până-l ia strechea în mod natural? Cine suntem noi să-l condamnăm la o viață care nu mai are ce să-i ofere, dacă nu niște barbari?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.