5 Comentarii

 1. Atti 08 iulie 2016 la 10:02 - Raspunde

  Robin, iti amintesti de cum zicea in Piratii din Caraibe despre legile piratilor? More like guidelines than actual laws? Asa e si cu cele bisericesti.

  Interzisu’ asa e asa, teoretic. Cei mai multi preoti o lasa moarta cu aplicarea efectiva. Congresele astea panortodoxe sunt un fel de circlejerk, in care toata lumea se aduna si se mangaie reciproc pentru ce cuminti sunt ei intru Domnul, fata de restul ereticilor, bata-i vina.

  Oricum, bigotismul nu e rezervat exclusiv ortodoxiei. Una din cele mai nasoale experiente cu un grup de preoti l-am avut cu niste greco-catolici, cand ma pregateam de nunta prin 2012. Prima data ne-a servit o poveste misogina de ma mir cum de nu l-a castrat pe loc nevasta-mea, apoi da-i si da-i cu convertirea mea. In ziua ceremoniei nici macar nu a aparut, a trimis un alt preot, care a oficiat in scarba toata chestia. Totul, pentru ca am refuzat clar sa accept ce ziceau ei, dar nici macar nu au avut curajul moral de a zice, bai nene, nu accepti, nu te casatoresc. Au luat banul si pa.

 2. Malin 09 iulie 2016 la 18:28 - Raspunde

  Ma tot e bine ca nu se specifica nimic despre casatoria dintre satanisti si atei…

 3. Nautilus 12 iulie 2016 la 12:25 - Raspunde

  Un proverb care circula printre elevi în anii 1990 spunea că palmele se dau din prea multă iubire.

  De asta sunt cam suspicios când bărboşii îşi proclamă iubirea neţărmurită pentru credincioşii lor.

 4. Ion 25 iulie 2016 la 19:01 - Raspunde

  1. Nu e interzis cu cei de alta confesiune ci cu cei ce nu sunt creștini:

  “Căsătoriile religioase mixte între ortodocși și ne-ortodocși sunt interzise, dar episcopul locului poate da dispensă, în schimb, căsătoriile dintre ortodocși și ne-creștini sunt absolut interzise, a consfințit Marele Sinod din Creta, anunță Patriarhia Română, într-un comunicat” – vezi http://www.activenews.ro/stiri-social/Patriarhia-Romana-despre-interzicerea-casatoriilor-intre-ortodocsi-si-ne-ortodocsi.-Conditia-pusa-de-Biserica-134825

  2. Cununia nu este un serviciu platit din bani publici. Nici macar salariile de 300-600 lei pe luna nu sunt integral platite de statul roman.

  • Robin Molnar 25 iulie 2016 la 21:13 - Raspunde

   1. “1. Nu e interzis cu cei de alta confesiune ci cu cei ce nu sunt creștini: […] „Căsătoriile religioase mixte între ortodocși și ne-ortodocși sunt interzise”. Cred că îți scapă ceva.

   2. Preoții sunt plătiți din cel puțin două părți legale: Biserica și Ministerul Culturii și Cultelor. Câtă vreme acceptă să ia bani publici, trebuie să presteze un serviciu public.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.