De ce activismul civic trebuie să moară

Sau să se schimbe. Mă uit pe Twitter, oglinda umanității. Acolo văd o varietate extrem de largă de activiști, de toate soiurile, culorile și orientările politico-sociale. Și mă crucesc.

O treime dintre activiști, gen Anonymous, sunt idioți, complet idioți sau doar puțin reduși mintal. Gen: Ce, Statul Islamic se extinde în a treia țară? Pe mine mă enervează că Israelul omoară oameni prin Gaza.

O treime dintre activiști, gen #unitisalvam, sunt plătiți, idioți utili sau oameni care habar n-au pe ce lume trăiesc. Gen: Am salvat Roșia Montană, dar nu ne pasă de exploatarea rusească de la Baia Mare. Idioți sau oligofreni, nu-mi dau seama.

O treime sunt anti-sistem, gen WikiLeaks, care bat fierul pe aceeași chestie (SUA este malefică) și se împrietenesc cu mașina rusească de propagandă, gen: Rusia poate invada Ucraina pentru că și SUA a invadat Irak-ul, de parcă o acțiune jenantă a unui stat legitimează acțiunile jenante ale unui alt stat. In extenso, se merge pe burtă, pe principiul: dacă ăla a furat o țară, lasă-i și pe alții să fure.

Apoi, mai sunt și activiștii ca mine, minoritari rătăciți, care se crucesc de cât de mulți imbecili pot să lupte pentru cauza nobile, în timp ce luptă și pentru cauze abuzive, de parcă planeta asta ar fi locuită, în majoritate, de schizofrenici…

Serios, nu poți să lupți pentru salvarea Roșiei Montane (este doar un exemplu) în timp ce lupți și pentru locuri de muncă pentru toată lumea, mai ales dacă tu, TU!, nu muncești, nu este etic.

2 Comentarii

 1. Xtall 02 septembrie 2014 la 18:09 - Raspunde

  Nu as numi pe cineva care nu scoate oamenii in strada, activist.
  Nu cred ca se poate lupta cu gura pe net pentru cauze abuzive sau mai stiu eu ce, e un fel de hăhăială, care asa rămâne, hăi, hăi, fără sa se intample nimic, nu te ia absolut nimeni in seama, iar dacă nu te ia nimeni in seama si nu se intampla nimic, care e ținta, efectul sau scopul?
  Ar fi prima obiecție 🙂
  A doua chestie, mi se pare o mare tâmpenie aproape de nebunie sa te lupți pentru ceva infim, omițând fondul cauzei, care mai totdeauna e legea, care nu se respecta sau nu este aplicata cum trebuie. N-am văzut pe nimeni sa iasă pentru legi si drepturi.

 2. NG 03 septembrie 2014 la 09:55 - Raspunde

  Ai uitat de acei activisti care sunt voluntari, pana una alta, pentru ca nu pot face altceva. Asa macar un pic mai indreapta si ei lucrurile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.