11 Comentarii

 1. Tudor 05 iunie 2018 la 21:10 - Raspunde

  Abia astept s-o aud pe tanti avocata care facea parte din tabara Pro-CPF cum va mai putea sa intoarca aceasta decizie ca sa para favorabila pentru ineptia lor de referendum.

  Cand a fost dezbaterea la TVR, ea vine cu argumente “pertinente” ca “vezi domne, CJUE a spus ca fiecare tara tre sa-si puna propriile prevederi legat de legalitatea casatoriilor intre persoane de acelasi sex”. Da, corect. Dar de unde pana unde insemna asta: “Suntem liberi sa oprim casatoriile intre homosexuali”? Exact, nu insemna asta, dar ea asa incerca sa manipuleze acea decizie a CJUE ca argument.

  Asa ca da, chiar sunt curios com o s-o dea la intors cu aceasta ultima decizie, cum anume o decizie cat se poate de logica si bun simt a CJUE va fi rastalmacita ca sa insemne ceva pozitiv pentru aberatia demersului lor 😀

  • Robin Molnar 06 iunie 2018 la 16:14 - Raspunde

   Mă îngrijorează foarte mult dimensiunea urii de care CpF dă dovadă.

 2. ice4you 06 iunie 2018 la 17:02 - Raspunde

  Ba, sa isi dea la buci unde si cand vor, dar sa isi vada de treaba, sa nu aiba figuri in cap si mai ales sa nu se creada privilegiati, avand pretentii pe masura!
  Asta’i!

  • Robin Molnar 07 iunie 2018 la 13:14 - Raspunde

   Dacă vor aceleași drepturi ca mine și ca tine sunt privilegiați?

   • ice4you 09 iunie 2018 la 10:34 - Raspunde

    Mai exact ce drepturi nu au, sau ma rog ce am eu in plus fata de ei si de ce se insista sa se autoizoleze exluzandu’se doar prin simplu fapt ca se considera singuri a fi altfel?! Ca mie asta nu imi e clar si multora ca mine?! Nu au drept la vot, la munca, la libertate … la ce nu au drepturi poponarii astia, ca fac cu capul cand va aud?!

    • Robin Molnar 09 iunie 2018 la 10:38 - Raspunde

     Nu au dreptul la moștenire, de exemplu. Adică doi oameni își construiesc o casă cu toate cele, unul moare, familia celuilalt ia tot. De exemplu. Dar nu este vorba doar de asta.

     • ice4you 09 iunie 2018 la 10:40 -

      Frate o faci simplu: il iei de mana pe popo, te duci cu el la notar si faci un contract de donatie cu uzufruct.

      Asta am lamurit’o, altceva?

     • Robin Molnar 09 iunie 2018 la 10:44 -

      Nu e chiar așa de simplu, actul poate fi combătut în instanță. Pentru fiecare bun. Ar fi cam aiurea să faci 1000 de acte la notar, de la casă la TV, nu crezi? Asta, desigur, în timp ce restul le au gratis.

      Altceva? Dreptul la decizie medicală, unde chiar nu se poate face nimic și aici familia decide. Care familie, de obicei, s-a înstrăinat și va lua decizii de obicei contrare.

      Altceva? La bancă, când îți faci un credit, celălalt nu este recunoscut drept partener.

      Altceva? Jumătate din Codul Civil nu se aplică.

     • ice4you 09 iunie 2018 la 10:53 -

      Hai ca te’au spalat astia bine de tot pe cap! Fratioare, contractul ala de donatie sau vanzare-cumparare cu uzufruct in care treci tot ce zici tu, nu il mai desface nici tata instantelor! Si nu, nu le are nimeni gratis nici in rest ca intervin mostenitorii si in cazul majoritatii, nu doar la minoritari, tot asa rezolvi si in rest. In ce privesc procedurile medicale, se face acelasi lucru tot la notar!

      Nu mai stau acum sa iti povestesc despre tot si toate ca jurist nu sunt, insa iti pot spune doar atat: daca vrei cu adevarat sa rezolvi aberatiile astea invocate anapoda, solutii legale exista si fara a fi schimbat ceva! Asta numai daca vrei! In rest exista varianta sa te blamezi, lamentezi si blazezi mereu, sa urlii ca n’ai drepturi si sa ti’le aperi in p0|@ goala pe la parade ale mandriei ca prefer alte gauri in afara de alea normale. Sa iti fie de bine si sa fi sanatos, dar lasa’ma in pana mea cu tampeniile astea care nu fac decat sa duca in ridicol familia traditionala, aia din care se nasc si cresc copii, principalul motiv al existentei ei dealtfel.

      Mi’am exprimat un punct de vedere, nu am vrut o polemica.

     • Robin Molnar 09 iunie 2018 la 10:56 -

      Serios că nu merge așa. Gândește-te în felul următor: X îi donează/ vinde lui Y. Y moare. Ce face X? Nimic, că familia lui Y moștenește tot. Serios.

     • ice4you 09 iunie 2018 la 13:29 -

      Mestre! In ultimii ani, doar de astea m’am ocupat, respectiv mosteniri, vanzari-cumparari si alte cacaturi! Intre doua persoane, de oricare ar fi ele se face cam asa: contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct, adica, cel care face vanzarea/donatia beneficieaza de anumite drepturi pe perioada vietii (ingrijire/spitalizare/inmormantare) iar cel care il are in grija beneficiaza de toate drepturile atat asupra proprietatii mobile/imobile (se scrie asta in clar in contract) dupa moartea celui cu care face acest contract. Vanzarea-cumpararea este inatacabil in instanta, cu donatia sa zicem ca e putin mai cu cantec, dar cu vanzarea-cumpararea e pa, ura si la gara! In acelasi timp, tot in contractul de uzufruct, se poate trece inclusiv o clauza prin care cel care il ingrijeste pe unul celalat sa aiba toate drepturile de ingrijire asupra lui, inclusiv sa il interneze/externeze sau inmormanteze/incinereze.
      Cum ziceam, NU SUNT JURIST, insa in ultimi ani de astea m’am tot ocupat prin familie. Cum ziceam, solutii legale se gasesc si in acest sens, DACA VREI asta! Exista avocati, notari, legi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.