E gunoi de când am vecini noi

  • Cutii de pizza pe sub mașină

În apropiere s-a deschis o clădire de birouri, lucru care mă bucură nespus, pentru că înseamnă că oamenii au de lucru, deci produc, deci mănâncă.

Problema mea este că, de când s-au mutat corporatiștii, prin zonă au început să apară tot felul de gunoaie care mai de care mai dubioase.

Bunăoară, lângă mașina mea am găsit, într-o zi, o portocală perfect comestibilă. O altă mașină avea, ascunsă sub ea, câteva cutii de pizza iar mai încolo erau alte cele care mi-e greu să cred că ar fi fost aruncate de locuitorii caselor din zonă.

Bag de seamă, deci, că vecinii mei au bani din plin, dar le cam lipsește bunul simț și n-aș vrea să dau nume că, m-aș putea decât specula, dar aș vrea, totuși, un pic mai mult respect față de noi înșine, în acest oraș.

Locuiesc prin zonă de vreo cinci ani. Problemele au apărut după ce s-au mutat ei aici și știți cum e, dacă îmi permiteți o analogie: într-o firmă X, după ce s-au angajat niște finuți, dintr-o dată WC-urile erau lăsate murdare. N-a zis nimeni nimic explicit, dar a gândit că nu poate fi o coincidență.

Pe de altă parte, fiind și un șantier în zonă, i-aș putea suspecta, la o adică, pe muncitorii de acolo. Dar nu știu câți își comandă pizza de la Express Chef, sau cum s-o mai chema acum (la ei îmi plăceau mult cartofii franțuzești).

În fine, vreau mai mult respect față de spațiul public de la oameni care au niște pretenții de la ei înșiși.

P.S. Nu e prima dată când văd atâta lipsă de curtoazie, dar am tot amânat să scriu despre asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.