13 Comentarii

 1. Cronicarul 22 ianuarie 2015 la 08:20 - Raspunde

  Cum era aia: Mainile care ajuta sunt mai sfinte decat gurile care se roaga.

  • Robin Molnar 23 ianuarie 2015 la 16:25 - Raspunde

   Păi și așa trebuie să și fie, nu?

 2. Nautilus 22 ianuarie 2015 la 12:24 - Raspunde

  Din ce ajunge în presă despre obiceiurile dosnice călugăreşti, se vede treaba că ei sunt foarte experimentaţi în chestiunea asta şi ştiu cum să nu-i doară în cur.

  • Robin Molnar 23 ianuarie 2015 la 16:24 - Raspunde

   Cred că sunt geloși, da.

 3. Dan 26 ianuarie 2015 la 12:54 - Raspunde

  E doar o reactie la ofensiva sustinuta a LGTB, atat pe plan nationale cat si mondial….autorul a sesizat bine ca principala problema este saracia din cauza careia mor 20 000 de copii pe zi…dar nu poti sa ramai linistit cand esti zilnic bombardat cu poponarii si problemele lor….in randurile lor delicventa e de 10 ori mai mare decat media, exista statistici…incalcarea legilor naturii se pedepseste nu de catre justitia umana….

  • Robin Molnar 26 ianuarie 2015 la 13:02 - Raspunde

   “in randurile lor delicventa e de 10 ori mai mare decat media, exista statistici”. Dă-mi și mie statistica aia, să nu mor prost.

   “incalcarea legilor naturii” este monogamia. În regnul animal, majoritatea nu este monogamă. Și mai este ceva, homosexualitatea este naturală în rândul mai multor specii de mamifere superioare.

   “ofensiva sustinuta a LGTB, atat pe plan nationale cat si mondial” se referă la faptul că-și cer drepturile civile pe care biserica le interzice, nu la obligativitatea practicii.

   “dar nu poti sa ramai linistit cand esti zilnic bombardat cu poponarii si problemele lor”. Da, nu poți, pentru că felul rău în care sunt tratați homosexualii reflectă perfect felul rău în care majoritatea bisericoasă tratează minoritățile de orice fel.

   • Fr33 04 februarie 2015 la 16:12 - Raspunde

    Cu o simpla statistica tot prost vei muri. Tu ai nevoie de un transplat de creier….si cat mai urgent!

    “Și mai este ceva, homosexualitatea este naturală în rândul mai multor specii de mamifere superioare.”

    Q.E.D. – daca vrei sa vezi normalitatea homosexualilor ia 2 poponari sau 2 lesbiene si lasa-i pe o insula. Sa vedem in cate generatii dispar. Corect. Una. Daca esti atat de imbecil sa nu-ti dai seama cat de eronati sunt oamenii de genul asta imi pare rau pt tine. Ti se potriveste o vorba: “Trebuie sa fii un pic destept sa-ti dai seama ca esti prost”. Mi-e mila de tine, noapte buna.

    • Robin Molnar 05 februarie 2015 la 16:48 - Raspunde

     În mod normal, n-aș fi publicat comentariul tău lipsit de logică și plin de înjurături gratuite, dar am considerat că este oportun să te las să te faci singur de cacao.

     În al doilea rând, tu pui semnul egal între sex și perpetuarea speciei. Probabil faci sex îmbrăcat, sub plapumă și cu lumina stinsă, într-o tăcere deplină și nici nu poți concepe că sexul ar putea fi bun și la altceva.

     Probabil consideri că sexul oral este imoral și ești genul de om care scoate pasiunea din amor și emoția din iubire, după preceptul biblic că femeia trebuie să te urmeze și să-ți facă toate cele, în limita dogmelor religioase.

     Probabil că nici nu iubești, nu ai nicio emoție umană și te ascunzi de tine în spatele religiei, ca să nu ți se vadă impotența emoțională.

     Ești sterp, sec și lugubru, trăind doar pentru moartea de după viața asta, și mai ai și aroganța de a-mi spune mie cum trebuie să fie oamenii, tu, care n-ai nici măcar curajul de a-ți asuma cele spuse, cu nume și prenume real.

     Dar este greu să admiți cine ești, când în adâncul tău privești hăul celui care ai vrea să fii, trebuie să fii un pic erou, ca să te accepți așa cum ești, pentru ca apoi să fii un pic mai mult erou, ca să ajungi să trăiești așa cum îți dorești, ca să trăiești, deci, ca să fii fericit.

     Nu, nu ți-e milă de mine, ai venit în casa mea virtuală și, cu aroganță, mi-ai spus cum trebuie să fie oamenii. Nicio clipă nu te-ai gândit, deci, la oameni, ci la criteriile care ți-ar satisface ție setea de încredere: toți idioții trebuie să fie ca mine, iar cei care nu-s ca mine trebuie să ardă-n iad, pentru că nu trăiesc pentru perpetuarea speciei…

     Inteligență, știi cine trăiește doar pentru perpetuarea speciei? Algele. Bacteriile. Animalele și plantele inferioare. Oricine trăiește pentru a trăi îți este superior ție și cred că ai ales să trăiești în turnul tău de veghe din comoditatea de a nu trebui să gândești mai departe de dogmele care ți-au fost servite, așa cum unui câine îi sunt servite ideile de pază, casă, stăpân și supunere.

     Deseori hoții au cel mai bine dresați câini, așa, ca tine.

     Dar nu vrea să te jignesc, însuși faptul că exist și mi-e bine în afara cuștii tale este o insultă la adresa ta, cuvintele nu-mi sunt necesare, ceea ce fac eu este inutil, n-are rost să-i explici unui om aspecte de a căror neacceptare ține confortul său spiritual. Dar vreau doar să-ți spun că ești un prost, dacă îți imaginezi că oamenii sunt doar de două feluri: alb și negru.

  • Nautilus 26 ianuarie 2015 la 15:28 - Raspunde

   Cică Putin ar fi invadat Ucraina ca să o salveze de ateismul, prostituţia şi homosexualitatea vesticilor care o invadaseră.

   (Sau parcă asta era răspunsul lui Putin la întrebarea “de ce a trecut puiul strada?”, orice e posibil. Le dau un mail la Fraţii Musulmani din Egipt, să-i întreb.)

 4. Raul 05 februarie 2015 la 21:09 - Raspunde

  Crestinismul autentic (ortodoxia autentica) nu ii judeca nimeni, deci nici pe gay/lesbiene.
  De fapt, un crestin autentic nu are voie sa judece pe nimeni.

  Daca de exemplu esti un preot la care vine sa se spovedeasca o persoana care a facut ceva de genul:

  A ucis 1000 de oameni iar dupa aceea a facut sex cu inca 10000 de persoane de acelasi sex (sau nu).

  Nici in acest caz acel preot nu are voie sa-l judece (nici macar cu gandul). I va parea rau de el si eventual sa va ruga (chiar fierbinte) pentru el.

  Pe scurt iata unul dintre principile ortodoxe.

  Cel mai pacatos dintre oameni EU sunt iar EU trebuie sa imi vad de pacatele MELE nu de ale altora.

  Exista multi oameni care au fost homosexuali/lesbiene si au ajuns sfinti, apar chiar in calendarul crestin ortodox iar altii care nu au fost atat de ispititi (au avut o viata ascetica) au apucat-o pe o cale mai rea… ca sa zic asa.

  Semenii mei care sunt ispititi (mai gresesc cu una alta) trebuie ajutati in masura in care vor ei sau se poate. Atat. Un crestin ortodox autentic nu ii judeca. Stie ca nu le este bine asa, dar nu ii judeca.

  • Nautilus 06 februarie 2015 la 13:37 - Raspunde

   Păi în cazul ăsta ar fi o idee bună şi în acord cu doctrina ca oamenii religioşi (care ar putea fi ortodocşi români şi ruşi sau catolici maghiari) să nu fie şi violenţi.

 5. Raul 05 februarie 2015 la 21:11 - Raspunde

  Te rog sa ma ierti pentru geselile de exprimare/gramaticale de mai sus. 😀

  • Robin Molnar 05 februarie 2015 la 21:14 - Raspunde

   E în regulă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.