5 Comentarii

 1. ice4you 17 iunie 2015 la 10:01 - Raspunde

  Acest model de “munca si bici” este peste tot in lumea capitalista … diferenta este ca in Romania se simte mai aspru biciul ala pentru ca doar de bici avem parte iar saracia nu scoate romanul in strada deoarece sa invatat cu ea prea mult in toata istoria asta blestemata. Nu ai ce sa ceri ca ceri degeaba atata vreme cat toti isi vad si sunt multumiti numai de ce au in blid fara a indrazni prea mult sa ridice ochii inspre domnie, caciulindu’se ori de cate ori li’se arunca un os si luptand doar pentru idealurile altora.
  Consider ca aceasta lectie scurta de istorie este suficienta pentru a intelege de ce poporul asta cauta din 10 in 10 ani Mesii care mai apoi sa le fie stapani.

  • Robin Molnar 17 iunie 2015 la 11:06 - Raspunde

   1. Este acest model prezent doar în lumea capitalistă?
   2. Lentoarea și indiferența pe care le vedem la poporul român vin din capitalism, sau din comunism?

   • Malin 20 iunie 2015 la 15:29 - Raspunde

    Stau de mai bine de 5 ani intr-o tara cu adevarat capitalista dupa ce am ales sa plec din Romania pentru linistea si sanatatea familiei mele si pot spune ca nu putem vorbi de modelul descris din mai multe motive:
    1. Sclavi se pot considera doar cei fara scoala si care n-au nimic de oferit societatii. Ei trebuie sa se supuna conditiei lor intelectuale si sa accepte joburi prost platite.
    2. Desi fiecare plateste impozit in functie de ce venit are, cei care nu realizeaza venituri de 24000 euro net anual nu au obligatie sa le declare si sa plateasca contravaloarea corespondenta a impozitului. Ba mai mult cine sta in chirie, are rate are cel putin un copil sau o persoana in intretinere poate sa fie scutita de impozit chiar si daca are venituri mai mari in functie de o serie de criterii stabilite corect si concret.
    3. Pentru masini platim asigurare, ITP si impozit la primarie, nu taxe Basescu in benzina, nu vignete, nimic. Circulam pe aceleasi autostrazi si drumuri care se extind si se modernizeaza intr-una de 5 ani de zile de cand sunt aici.
    4. Ca angajat statul opreste aproximativ 35% (fata de 63.75% in Romania) pentru taxele sociale adica pensie, somaj si asigurari medicale si cand suni la o salvare sau la politie in cateva minute e langa tine nu ca in tara cand a sunat mama la salvare si au venit dupa 4 ore. Despre sistemul medical si spitalele de stat n-are rost sa mai zic. M-am operat aici si stiu mai bine.
    5. Cand poporul vrea schimbare atunci schimbarea se produce. Alegerile care tocmai au trecut sunt dovada clara.

    Evident lista poate continua cu mult mai multe motive, ideea e ca si aici se fura si aici sunt corupti doar ca vazand ce reprezinta asta din punct de vedere juridic, ce anchete se fac si ce pedepse se dau de multe ori ca politician poti ajunge la concluzia ca-i mai sigur sa te imprumuti de la camatari decat sa furi de la stat si sa te prinda. Capitalismul creaza inegalitate si tocmai inegalitatea asta e cea care face diferenta. In Romania din contra intre un intelectual cu zeci de an de scoala si un asistat social sau un palmas pe santier se pune egal si toti primesc acelasi tratament.

    • Robin Molnar 20 iunie 2015 la 21:34 - Raspunde

     Mie mi se pare normal ceea ce spui tu aici.

 2. ice4you 17 iunie 2015 la 13:34 - Raspunde

  1. Regimul conteaza mai putin, singura diferenta este ca in comunism fura toti iar in capitalism doar unii.
  2. Lentoarea (aka putoarea) si indiferenta pe care le vedem la poporul roman vin din durincurism. Daca tot ai facut un efort sa dai cu stampila intr’o cabina de vot de ce pana mea nu ceri ulterior si socoteala pentru el celor care le’ai facut un serviciu si le’ai asigurat acum si niste pensii speciale?!

  Conteaza culoarea politica si ideeologiile expirate cu care va aburesc basinosii astia mai mult pentru voi decat faptul ca toti sunt niste lepre care traiesc pe spatele vostru?!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.