România fanariotă

Acum mai bine de 200 de ani, domnii Țărilor Române cumpărau tronul țării de la turci sau de la austrieci. Cert este că cine avea destui bani și-și dorea, putea să fie domnitor în țările acestea. Acum e fix la fel.

De aceea nu putem avea un guvern care să nu fure, cu un parlament care să nu fure, pentru că ăștia își cumpără tronul de la partid, cum în vechime îl luau de la împărat. Nu e niciun secret, pe listele parlamentare ale partidelor se înscriu toți cei care știu și vor să-și recupereze investiția de a fi aleși, nu este niciun secret.

Dacă vreme de 25 de ani un partid, să zicem PSD, a avut 45% din voturi, este destul de clar că și la următoarele alegeri va avea cam tot atât. Deci, din start, ei știu că se pot baza pe 200 de locuri în parlament. Deci primii 200 din partid, care cotizează cel mai mult, sunt trecuți pe liste și promovați.

N-ai bani, dar ești un suporter înfocat? O să lipești în continuare afișe, seara, după ce vii de la lucru, unde valoarea muncii tale este mai mică decât valoarea afișelor pe care le ai de lipit. Sau, poate, ești precum Monica Ridzi, dispusă să fure pentru partid? Ei, hai să te promovăm, cum să nu! Tronul fanariot dintr-un parlament de fanarioți se plătește și cu timp petrecut la pușcărie, și cu zeciuiala din banii furați.

România este, în continuare, un stat fanariot pentru că, și mă doar s-o spun, românii sunt la fel de proști și de inactivi social precum erau și-n Evul Mediu și mureau de foame-n mizerie și le mureau copiii în casă, și tot nu se răzvrăteau, nici măcar când relele intenții erau evidente. Ca acum, cu acest parlament.

Ne amintim, scăparea de sub fanarioți a început odată cu revoluția de la 1821 și, mai clar, a venit după revoluția de la 1848. Am avut o revoluție în 1989 – 1990 (înăbușită de Ion Iliescu prin crimele din 13 – 15 Iunie 1990). Dacă ar fi să păstrăm proporțiile, următoarea revoluție anti-fanariotă ar trebui să aibă loc nu mai târziu de 2016 – 2017.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.