Gratuitate pe CTP

  • La Cluj a reînceput campania pro-lectură: Ai carte, ai parte (1)
  • La Cluj a reînceput campania pro-lectură: Ai carte, ai parte (3)
  • La Cluj a reînceput campania pro-lecturaă: Ai carte, ai parte (2)
  • La Cluj a reînceput campania pro-lectură: Ai carte, ai parte (1)

Ai carte, ai parte de transport public gratuit la Cluj-Napoca!

Pe 25 septembrie, cu prilejul Bookfest – Salonul Internațional de Carte! toți cei care citesc în autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din Cluj-Napoca beneficiază vineri, 25 septembrie 2015, de gratuitate la călătorie.

Sper ca și pe această cale să încurajăm “tinerii de toate vârstele” să citească mai mult și să utilizeze mijloacele de transport în comun.

Seria de acțiuni menite să încurajeze lectura a luat startul la Cluj în cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, în luna ianuarie. Atunci, echipa Day 15 – proiect major al Youth@Cluj-Napoca 2015 – a lipit în autobuze citate din diverși autori contemporani și clasici, marcând astfel Ziua Culturii Naționale.

Tot în cadrul primei ediții a proiectului lunar al Capitalei Europene a Tineretului, Day15, voluntarii ‪#‎Cluj2015‬ au distribuit călătorilor mii de semne de carte cu mesajul Cărțile pe față, “Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul”.

În perioada 4-7 iunie 2015 o nouă acțiune a avut loc, cu ocazia evenimentelor “Săptămâna festivă a cărții” și “Vocea cititorului”, club de lectură care activează în continuare la Cluj-Napoca. În această perioadă a fost pusă în practică idea de gratuitate la transport în comun pentru cei care citesc o carte în autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele din orașul nostru. Ideea a venit de la un tânăr clujean, inițiator al proiectului “Cărțile pe față”.

La început de toamnă, la Cluj-Napoca are loc un nou eveniment dedicat pasionaților de lectură și nu numai, Salonul Internațional de Carte Bookfest. Cu acest prilej, 25 septembrie 2015 va fi o nouă zi în care cei care aleg să citească o carte în timpul călătoriei în oraș cu mijloacele de transport public, vor beneficia de gratuitate.

Salonul de carte Bookfest este deschis la acest sfârșit de săptămână, 24-27 septembrie 2015, între orele 10:00 și 20:00, la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj. Intrarea este liberă.

‪#‎Cluj‬ #Cluj2015 ‪#‎Bookfest‬

Sursa

În timp ce Ministerul Culturii și Cultelor dă banii mai mult către culte, ca să-și mai ridice încă 15,000 de temple, banii nu mai ajung și pentru cultură, astfel încât autoritățile responsabile caută alte soluții de promovare a culturii.

Eu spun doar atât: orice carte pe care n-ai citit-o este precum o viață pe care n-ai trăit-o!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.