Ideologia urii în acțiune (2)

George Damian: Iulian Capsali începe să colecteze din ce în ce mai multe înjurături, din toate părţile. Iniţial am zis că nu mă interesează candidatura sa la Parlamentul European. Dar cred că o să mă implic până la urmă. De partea lui, bineînţeles.

Fratele Andryusha: Un om care e înjurat de întreg spectrul posibil internautic, de la atei declaraţi până la ortodocşi fundamentalişti, trecând prin creştini obişnuiţi, de diverse rituri, corporatişti, băgători de seamă, microbişti, astronauţi, geofizicieni, bloggări, femei de serviciu şi savanţi la NASA, merită măcar un mandat în Parlamentul European. Pentru cauza consensului în lume.

Robin Molnar: De ce?

Monica Nica: Imi place!

George Damian: Robin Molnar, de ce, ce?

Robin Molnar: De ce l-ai susține?

George Damian: De ce nu l-as sustine?

Iurie Mocanu: Câte întrebări fără răspunsuri.

Apahideanu Ionut: sau, vorba inteleptului, cate raspunsuri fara intrebari In alta dezordine de idei, candidatura lui IC si a altor – de altfel spectaculos de multi – independenti va creste foarte probabil prezenta la vot, una in declin continuu prin Europa din 1979 incoace. UE likes this.

Robin Molnar: Da, de ce l-ai susține pe unul care proliferează ura față de omul diferit?

Felix Roncea: are o poza cu willy shuster (prieten tu laslo tokes) si cu erwin albu (sustinut de propagandistii poponei) … eu l-am intrebat ce cauta sa-si faca poze cu aia, cand toata campania lui se bazeaza pe promisiuni si lupte pentru “familia normala” , am primit ignore pentru o simpla intrebare, raspunsul mainilor lui drepte a fost “poate a facut poza ca sa dea bine in campanie”… fan dan puric, baietelu lui plesu… etc

Mihai Şomănescu: Robin Molnar Unde ati vazut ura, de curiozitate?

Robin Molnar: În discurs. Sau discriminarea sexuală ce este? Ori faptul de a fi pro-life, adică împotriva opțiunii altei ființe? Sau vreți să redefinim ura la conceptul din Evul Mediu?

Mihai Şomănescu: O sa fac print-screen la comentariul dvs, ca e mai rar asa ceva in doar cateva cuvinte . Pai daca nu sunt de acord cu holocaustul, inseamna ca sunt impotriva optiunii fiintelor numite nazisti? Dar copilul din burta mamei ce optiune are? “Discriminare sexuala”? Ce-i asta? Si cum se manifesta? Print-screen clar!

Robin Molnar: Mihai, acesta este argumentul tău? Că-mi faci o captură de ecran – că așa se cheamă pe românește? Penibil.

Mihai Şomănescu: Nu e un argument, doar am remarcat aberatiile postate. Normal, cand nu aveti argumente si raspunsuri la intrebari, va luati de ce puteti…Ma iertati ca nu stiu asa bine romaneste ca dvs, doar nu am un nume neaos, dacic, latin, daco-roman, ca Molnar!

Robin Molnar: Nu mă aburi. Ești de acord că discriminarea sexuală este o formă de ură?…

Mihai Şomănescu: Nu aburesc, matale eviti raspunsul la niste intrebari foarte simple. “Pai daca nu sunt de acord cu holocaustul, inseamna ca sunt impotriva optiunii fiintelor numite nazisti? Dar copilul din burta mamei ce optiune are? “Discriminare sexuala”? Ce-i asta? Si cum se manifesta? “. Mai incerci o data? Pot sa-ti las timp sa te documentezi. De cat ai nevoie?

Robin Molnar: Nu așa se răspunde. Da sau nu, bărbătește.

Felix Roncea: parerile sunt impartite. mie Capsali mi-a demonstrat ca nu merita sustinerea mea, dupa ce a avut-o deja

Mihai Şomănescu: Nu pot sa raspund la intrebare, atata vreme cat nu vrei sa definesti ceea ce intelegi prin…Pana esti barbat si raspunzi la ce te-am intrebat, sanatate!

Horaţiu Şerb: Robin Molnar, băgați-vă pene în cur și lăsați-ne în legea noastră!

Felix Roncea: :)) asa dom’le

Robin Molnar: Acesta, în continuare, nu este un argument.

Horaţiu Şerb: Și încă ceva nestimabile, Dumnezeu se scrie cu literă MARE! Asta de pe un blog unde ciripești – la ”comentarii” – tâmpenii de o tristețe cosmică.

Horaţiu Şerb: Suntem cu ochii pe voi

Robin Molnar: În continuare acesta nu este un agrument.

Horaţiu Şerb: Astea sunt argumente: ”Despre fascistul ăsta am scris și eu, considerând că ideologia urii are un nou candidat. Problema este că foarte mulți nu văd dincolo de dumnezeu, biserică și ritual, că nu văd ideologia urii în acțiune și nici n-or s-o vadă, nici măcar cu exemple, pentru că așa au fost spălați pe creier să creadă, că religia este benignă.
Sunt îngrozit de astfel de național-socialiști care știu ei mai bine pentru toți, că așa le-a șoptit Zamolxes pe la ureche, în timp ce se rugau la Chtulu.

Robin Molnar: OK, și replica Dvs. care este?

Horaţiu Şerb: Mizeria asta nu are nevoie de replică! Eventual: Hai, sictir!

Robin Molnar: Nu aveți replică. Nu aveți argumente. Nu aveți capacitatea intelectuală de a purta o discuție civilizată cu cineva pe care-l disprețuiți. Aveți doar ură. Aveți doar înjurături. Și sunteți îngâmfat, fără fond. Dar circul se oprește aici.

Pentru majoritatea cetățenilor, religia este doar o formă organizată de a-i agresa pe alții. Și nimeni n-a intervenit, Nu în favoarea mea, că n-am nevoie de ajutor să nu fiu prost, ci în favoarea păstrării unui ton măcar cvasi-civilizat și a unei minime decențe.

Dar este logic: civilizația impune rațiune, iar rațiunea și religia se exclud.

4 Comentarii

 1. Xtall 11 aprilie 2014 la 02:56 - Raspunde

  Nu înțeleg ce atâta agitație, ce poate sa facă un europarlamentar?
  Discursuri si maxim niște propuneri, care oricum se supun votului celor de acolo si care, majoritate care, nu e sclerozată.
  Asa mi se pare o abureala când se lauda toti, ca ce o sa facă ei. N-o sa facă nimic, decât poate de cacao, sau de cacao mai mult decât pana acum și, bineinteles, banul.

 2. George Damian 11 aprilie 2014 la 09:58 - Raspunde

  O să îți ceară Facebook despăgubiri pentru că le-ai furat conținutul. Dacă te-ai simțit jignit trebuia să îmi dai un mesaj pe privat și întrerupeam discuția, altfel eu sunt de părerea că fiecare pasăre pe limba ei piere.

  • Robin Molnar 11 aprilie 2014 la 10:21 - Raspunde

   George, ai câștigat pe merit respectul meu.

   Apoi, nu aveai de ce să întrerupi discuția, nu m-am simțit jignit, dar m-am întristat din cauza atitudinii unor amici de-ai tăi, oameni cărora le-am oferit aceeași prezumție de inteligență și verticalitate pe care tu ți-ai câștigat-o.

   Vizavi de remarca ta de final, cu păsările, m-a întristat și mai tare: având un interes comun, este musai nevoie să fim în poziții antagonice? Că din descriere, așa s-ar deduce.

   • George Damian 11 aprilie 2014 la 12:03 - Raspunde

    Nu suntem pe nici o poziţie antagonică, eu am vrut să spun că fiecare se comportă pe net cum ştie mai bine şi îşi asumă consecinţele, atâta tot. Mulţumesc pentru aprecieri, reciproca este valabilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.