Intrăm într-o nouă eră sindicală

Din punct de vedere sindical, Uniunea Europeană a intrat într-o nouă eră, cam fără precedent, din punctul meu de vedere. Mă rog, și Internaționala Socialistă avea ceva asemănător, dar nu era o mișcare sindicală, ci politică:

Miercuri a fost numită o zi a solidarităţii, după ce sindicatele pan europene care au scos in strada mii de oameni în  mai multe ţări comunitare. Cele mai mari proteste au avut loc in Spania, Portugalia şi Grecia, acestea fiind si ţările care înregistrează cele mai dure măsuri de austeritate impuse de creditorii internaţionali. Proteste sunt anunţate şi in Belgia, Germania şi Franţa.

EL

Amu, consecințele implicării federației europene a sindicatelor sunt sau pot fi grave. Pe de-o parte, politicienilor pro-bănci ar putea, foarte bine, să nu le pese că oamenii fac greve, refuzându-și serviciile (transporturi, sănătate etc) unul altuia. Sau s-ar putea să le pese de potențialul politic al unor asemenea mari mase de oameni.

Oricum, consecințele pot fi grave dacă, să zicem, vedem derapaje la nivelul Uniunii și încep să protesteze anti-austeritate câteva milioane de oameni din toate țările.

2 Comentarii

  1. joita lucian 17 noiembrie 2012 la 14:05 - Raspunde

    Mie tare mi-e teama ca nu se va mai putea si sa nu nu iasa razboi civil..

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.