Let’s Do It România, motive?
Voi fi sincer: anul acesta n-am participat la Let’s Do It România, fiindcă m-aș fi dus cu băieții, însă n-am avut un contra-argumente la afirmațiile: „Noi curățăm, mârlanii fac la loc.”, respectiv „De ce am curăța iarăși după nesimțiți?”
Pe de-o parte, îmi pare rău că n-am participat. Pe de o altă partă, cred că am suficient de multă experiență în voluntariat încât să afirm că voluntariatul nu poate rezolva problemele atunci când statul nu este interesat să ajute.
Așa că, presupunând că n-ați participat, aș dori să-mi permiteți indiscreția (aparentă) de a vă întreba care au fost motivele pentru care n-ați participat nici voi la Let’s Do It România 2011.
Pentru concursul Reporter European.
Eu eram în drum spre Bacău, să-mi văd părinții (și ai mei și ai soțului) și prietenii de pe acolo. O mini vacață imediat după licență. Planurile erau făcute din timp și oamenii nu mai puteau de dorul nostru 🙂
Poate anul viitor voi fi mai disponibilă. Oricum, pe lângă Cluj am văzut ceva grămadă de saci cu gunoaie chiar vineri. Oare erau în urma Let’s do it?
Are sens. 😀
Am fost de munca..n-aveam cum sa ajung…
Just.
Eu n-as participa …dintr-un singrur mare motiv…probabil acelasi ca si al tau ….nesimtirea crasa!
N-am participat din acel motiv, ci pentru că sunt un team player.
Eu n-am participat nici anul trecut, nici anul ăsta pentru că am fost la serviciu.
În general, nu mă deranjează cauzele pierdute, ba chiar îmi plac, în fond culeg des gunoiul pe care îl aruncă proștii lângă coșul de gunoi (dacă văd pe cineva că aruncă atunci; nu obișnuiesc să culeg toate gunoaiele de pe lângă toate coșurile – ar trebui să mă angajez la salubritate pentru asta).
Știu că o să mai treacă 100 de ani până o să-nvețe toți că logul gunoiului e la tomberon, dar nu vreau să renunț. Pentru că dacă eu și restul lumii civilizate renunță, atunci o să fie nevoie de 200 de ani pentru ca lucrurile să se schimbe. Poate vă întrebați de ce naiba mă interesează să fie curat peste 100 de ani, dacă tot n-o să mai fiu prin zonă. Ei bine, nu știu. Mie îmi place să gândesc pe termen lung, nu doar cât mă interesează în mod direct.
În concluzie, nu cred că mi-ar strica să culeg niște gunoi într-un cadru organizat, măcar așa îmi întăresc stomacul.
P.S. Am o colegă de serviciu care locuiește într-un sat pe malul unei ape unde în fiecare week-end de vară vin turiști. S-a săturat de toată mizeria lăsată pe mal sau aruncată în apă și face crize de nervi ori de câte ori școlile din apropiere îi duc pe elevi la muncă voluntară să curețe zona. PET-uri, cârpe, pungi, grătare defecte, corturi rupte, coji de banane gata fermentate, farfurii și tacâmuri de unică folosință, etc., toate sunt lăsate la întâmplare. Dacă aș fi primar acolo, aș pune un tăietor de bilete pe drumul de acces spre luncă, iar din banii strânși aș plăti oameni să curețe zona în fiecare zi de luni. Nu plătești, nu treci mai departe. Dacă ai bani de benzină, atunci mai ai 5 lei pentru taxa de intrare.
Păi până la urmă, cred că la asta o să ajungem și noi.
Voluntariatul rezolva problemele tale.
Genială asta!
N-am participat pentru ca am avut o groaza de treburi acasa mult mai importante. Casa mea este mult mai importanta in momentul de fata decat sa curat dupa nesimtiti, nu?
Just. Fiecare cu casa lui.
nu prea are rost, prea putin ajuta…
Sigur, este și acesta un punct de vedere.
Pentru ca nu s-a facut cum trebuie.
Cum trebuia sa se faca: sa se dea participantilor cate o ranga, nu manusi si sac de gunoi. Cand vedeau pe cineva ca arunca pe jos sa inceapa sa dea cu sete. Pana cand respectivu’ lua de pe jos si ducea la primul cos nu doar gunoiul aruncat de el… tot gunoiul existent in zona.
Apăi da, să aibă de cules și dinți de pe jos, nu doar gunoaie, ca să se învețe minte =))
Nu trebuiesc culeși, fiindcă se acoperă cu pământ, conform tradiției! =))
Da, este și asta o idee. =)) Bună, aș zice.