Ne-am pierdut inocența

În ceea ce privește prezumția de nevinovăție, în urma multor abuzuri ale sistemelor de tot felul, ne-am pierdut inocența. Vizavi de camerele de filmat de la Bac, la afirmația că Ecaterina Andronescu e proastă, Jordan spunea așa:

In calitate de ‘jurist’ trebuie sa admit ca are oarecum dreptate – camerele alea implica disparitia prezumtiei de nevinovatie, ceea ce e usor jenant pentru unii dintre profesori in particular si pentru noi ca societate in general. Nu se poate prezuma ca toti elevii vor copia / ca toti profesorii ii vor lasa sa copieze; daca chiar credem asta, daca ne bazam pe faptul ca toti vor incerca sa fure, atunci suntem chiar pe poola si ne meritam soarta.

Sursa

Amu, n-aș spune că ne-am dus în jos ci, din contră, că am devenit un pic mai civilizați, introducând mijloacele prin care cei tentați să copieze, să trișeze și să înșele să fie măcar incomodați, în favoarea celor care au învățat.

Faptul că se vor monta camere de filmat și la Bacalaureatul de anul acesta nu înseamnă decât că ne-a venit mintea la cap și că prezumția de nevinovăție funcționează mai bine când există filmări care să confirme aceasta.

În fond, avem patrule de poliție pe străzi, avem radare rutiere și camere de filmat în varii locuri publice fix pentru a unge mecanismul de bună credință prin care să putem spune că cineva este nevinovat până la proba contrarie, dar să putem proba aceasta în mod clar și eficient.

De fapt, tâmpita de Ecaterina Andronescu este împotriva camerelor de filmat la Bacalaureat nu din bună credință, ci din rea voință, exact cum am arătat mai sus, pentru că nu vrea să-i vedem puii știrbi în ale educației pe care ea i-a moșit, îndobitocind poporul.

Examenul de Bacalaureat nu este despre demnitatea profesorilor, cum spunea ticăloasa, ci despre demnitatea celor care au învățat și care nu este corect să fie înșelați de hoardele de trișori puturoși. Sau nu este așa și se presupune că n-a învățat nimeni pentru Bac?

Ce mai tot atât? Nu avem noi vorba aia din bătrâni care spune că paza bună trece primejdia rea? Or, nu cumva  ticăloasa încearcă să capitalizeze electoral lenea și impostura noii generații de ratați? Ce viitor ne asigură asta?

P.S. Pe zi ce trece, îmi dau seama că am tot mai urâte cuvinte de laudă pentru Ecaterina. Până acum a ajuns la nivelul magnific de ticăloasă împuțită, în creștere de la vacă nesimțită.

2 Comentarii

  1. Laurentiu 18 mai 2012 la 18:50 - Raspunde

    Astia incearca cu orice putere sa elimine camerele alea…sper sa nu se intample asta, e un pas inainte!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.