Nu poți să faci lumea mai bună doar prin cuvinte

  • Donație către Network for Good
  • Campania umanitară coordonată de Google pentru refugiați

Ceea ce face Google este corect, este etic, este modern, și anume spune că pentru fiecare bănuț donat, în limita a cinci milioane de euro, va dona și el aceeași sumă. La o adică, așa se face. De fapt, s-o spunem pe aia dreaptă, chiar foarte puține companii fac așa.

Dar divaghez.

Eu pun banii acolo unde-mi stă gura pentru că eu vreau să trăim într-o lume mai bună, în care cei care fug de acasă, indiferent de motive sau de motivație, să aibă măcar apă potabilă, săpun și hârtie igienică, pentru că nu poți să speri la civilizație, dacă nu te preocupi de igiena publică. Cel puțin, Romanii așa au cucerit lumea, prin igienă. Dar iarăși divaghez.

Ideea este că nu poți să faci lumea mai bună doar prin cuvinte, ci trebuie să și subscrii financiar la asta.  Nu poți să speri că lumea va deveni mai bună, fără să plătești pentru îmbunătățirea condițiilor umane.

Probabil singura chestie care nu este pe gratis este însuși progresul umanității, din simplul motiv că unii sunt excesiv de săraci și trebuie să le plătești tu ameliorarea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.