Apropo de Ahmed Mohamed

Ahmed Mohamed este un puști american de 14 ani care s-a dus la școală cu un ceas digital făcut de el într-o cutie metalică legată cu un fir și cu un display digital, pentru ore și minute.

Ca orice puști, s-a dus să se laude cu munca sa în mediul relevant pentru el, școala.

Un profesor a văzut ceasul, a crezut că este o bombă și a chemat poliția, care l-a arestat pe copil și pentru a investiga faza.

Acum, nu cred că trebuie să fii un geniu ca să știi care-i deosebirea dintre o bombă cu cea și un ceas, în principiu pentru că te uiți dacă are C4 sau dinamită legate de ceas, sau nu. Cu alte cuvinte, cred că vina principală pentru șocul copilului o are profesorul respectiv care, din cea mai profundă ignoranță față de mentalitatea copiilor și față de tehnică și circumstanțe, a chemat poliția.

Astfel, nu cred că profesorul care a chemat poliția are suficient discernământ încât să poată preda într-o școală, să formaze oameni, iar mie mi s-ar părea normal ca acesta să-și dea demisia sau să meargă la niște cursuri de inhibare a rasismului, dacă rasismul poate fi, cumva, ameliorat.

Poliția și-a făcut datoria, fiind chemată. Copilul și-a făcut datoria de copil și s-a jucat, a creat un ceas digital din joacă. Alți copii pictează sau fac castele de nisip, Ahmed a făcut un ceas și, din cauza unui profesor imbecil, a fost arestat.

Or, imbecilul care a dus la arestarea unui copil trebuie să fie înlăturat din mediul în care poate duce la arestarea și a altor copii. În fond, ai dreptul să fii prost doar pe barba ta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.