O chestie vizavi de parteneriatul civil

Parlamentul a respins, pe motive de prea-dus la biserică cu limuzina, parteneriatul civil. Și aș vrea să vă spun o chestie: parteneriatul civil nu reglementează relațiile sexuale homo-sexuale, trans-sexuale, bi-sexuale și meteo-sexuale. Din contră, acesta reglementează niște aspecte mult mai plicticoase, precum moșteniri sau, în cazurile medicale, dreptul de a deconecta pe cineva de la aparate.

În România, la nivel pur teoretic, partenerii își pot face testamentul și pot să-și lase moșteniri. Doar că, vedeți Dumneavoastră, chiar și testamentul poate fi atacat în instanță, deci acesta nu oferă chiar nicio garanție.

Apoi, după cum spuneam, unul dintre partenerii civili poate fi decedat, dar încă conectat la aparate. Conform legii, numai rudele recunoscute legal au dreptul de a decide, ceea ce este cam aiurea, că partenerul civil știe ce și-ar dori defunctul partener, nu frații, părinții sau surorile.

Dar chestiunea este cu mult mai profundă și merge chiar și mai departe. Să zicem că partenerul civil defunct are organe viabile care pot fi recoltate. Conform legii, doar rudele recunoscute legal pot decide dacă defunctului i se recoltează – sau nu – organe. Cum ar veni, nu decide partenerul civil cu care partenerul defunct și-a trăit viața și căruia acesta i-a fost conferit dreptul moral de decizie, cin altcineva decide.

Nu intenționez să o mai lălăi cu alte exemple și mai și, ci vreau doar să spun că, din punct de vedere logic, nu există niciun motiv pentru care minorităților sexuale din România li se interzic cele mai elementare drepturi civile.

Or, pe minte tocmai lipsa asta de logică mă scoate din sărite.

1 Commentariu

  1. Nautilus 17 iunie 2014 la 16:10 - Raspunde

    În aceeaşi şedinţă în care Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil, bizo… deputatul Remus Cernea a fost huiduit de ceilalţi bizon… deputaţi atunci când a spus că prea mulţi bani de la stat se duc în conturile bisericii. Ceea ce era, de altfel, adevărat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.