O lecție de democrație

Băsescu l-a numit pe unul din opoziție la șefia unui serviciu de informații. Și nu e prima dată, ci e un fel de tradiție. Ceea ce spune mult despre recenta consolidare a democrației de pe la noi.

Amu, io nu înțeleg de ce opoziția are ceva împotrivă ca unul de-al lor să conducă un serviciu secret. Din câte știam eu,  o astfel de șefie este un atu important în lupta politică și echivalează cumva cu lupta corp la corp între sportivi.

Din păcate, mi-e teamă că odată cu iminenta plecare a lui Băsescu de la Cotroceni, această tradiție bună și democratică se va pierde, și ne vom întoarce înapoi la sistemul rusesc de management politic al serviciilor secrete, ca în perioada 1990 – 2007. Ceea ce, elegant fie spus, înseamnă că am pus-o.

Totuși, ideea de a pune pe cineva din opoziție  la cârma unui serviciu secret mi se pare validă, și mă întreb ce alte chestiuni simple se mai pot face pentru a consolida democrația de pe la noi. De exemplu, ar fi OK ca ministrul justiției să fie și el din opoziție? Sau cel de la Interne?

L.E. Și o contra-opinie:

După ultimele mişcări politice – Ungureanu premier şi Meleşcanu la SIE, ambii din zona serviciilor secrete, USL tot crede că alegerile vor aduce înscăunarea lui Ponta la Guvern şi debarcarea lui Băsescu.

Sursa

Amu, eu cred că Băsescu va fi descălecat. Constituțional nu mai are cum să rămână.

6 Comentarii

 1. d-petre 29 februarie 2012 la 08:27 - Raspunde

  Opozitia nu prea reuseste sa inteleaga democratia. Foarte multi din opozitie stiu un singur lucru si-l repeta pana la absurd : “jos Basescu” dar cam uita sa propuna alternative.
  Acum sa nu vina cineva si sa imi spuna de Crin ca e o alternativa.

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 21:59 - Raspunde

   Crin este o alternativă. =)) De dragul imaginației, dacă Crin ar ajunge președinte, cum ar fi? =))

 2. Voinea Elisabeta 29 februarie 2012 la 11:15 - Raspunde

  Cred ca cea mai buna solutie pentru noi e sa vina cineva de afara care sa ne FURE cat mai putin, poate in felul asta se va mai face si la noi o autostrada sau gropile din astfalt vor disparea…not

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 22:01 - Raspunde

   De ce cerem de la alții să facă ceva ce noi nu suntem în stare?

 3. @iulian 29 februarie 2012 la 17:19 - Raspunde

  sunt hoti. arata-mi mie ceva in tara asta care e pe bune… educatia??? sanatate??? armata??? joburi???examene???? toata lumea e corupta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.