Pe scurt, despre ecarisaj

  1. De ce credeți că ONG-ul Caleidoscop nu are sediul la adresa menționată? Pentru că nu se fac controale, pentru că – la nivel național – “piața” serviciilor aferente ecarisajului trece de cincizeci de milioane de euro pe an – după unele estimări – poate chiar spre 100 – după altele.
  2. Știi cum faci mia de euroi? Iei un câine de la primărie, pe un ONG de protecție, îi dai drumul, dar păstrezi banii de hrană și de întreținere.
  3. Sau, tot în banii ăia, îi faci diverse proceduri medicale, fictive.
  4. În cele mai bune cazuri, 80% din fondurile ONG-urilor merg la cheltuielile administrative: salarii, chirii.
  5. Schemă: Eu îmi fac un ONG unde să mă angajez director și-mi închiriez, de la mine, spațiul unde acest ONG își desfășoară activitatea. Apoi îmi angajez nevasta să facă niscaiva contabilitate, pe frate-mio să fie șofer și am un văr avocat care să dea în judecată primăria pentru fiecare păduche de pe fiecare cotarlă, ca să avem activitate, ne punem un nume drăguț, gen “Grivei cel mic”, și ne facem un pic de campanie pe net, că fraieri se găsesc destui.
  6. Nu fiți idealiști, n-am nevoie de spațiu, n-am nevoi de scripte unde să țin cinci sute de câini, am nevoie doar de cele de mai sus și de câțiva “voluntari” dispuși să mă păsuiască până la iarnă cu plata unei remunerații “simbolice”, vedem noi cum împărțim banii.
  7. Dacă chiar nu mă descurc, iau câteva persoane cu probleme mintale și le momesc să “adopte” câte o haită de câini. Legea nu prevede că aceștia n-au drept de adopție a unui câine, la o adică, n-au nici discernământ, iată, deci vina e a naturii.
  8. De fapt, nici n-am nevoie de ONG, ci doar de un IBAN și o ștampilă și niște pile pe la primărie, la Serviciul de Ecarisaj.
  9. Ăia 2% ar putea fi mult mai bine investiți într-un atelier de pictură pentru orbi sau într-un amfiteatru de operetă pentru surzi. Că la câini oricum nu ajung decât la unul din zece ONG-uri, și acolo din cee ce rămâne după plata salariilor.

Știu că se discută, din nou, intens despre acest subiect. Mie mi s-a părut important să evidențiez ceva…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.