Proteste în Valea Jiului

În această dimineață am ajuns în Valea Jiului. Am avut un pic de treabă de rezolvat, de aceea și deplasarea aceasta, însă nu pot să nu vă vorbesc despre protestele din Valea Jiului.

Marian mă întreba deunăzi câte țepe și-au luat minerii de-a lungul vremii de la guvern. I-am răspuns cinstit că nu știu, că am pierdut numărul. Că nu este mic.

Indiferent de culoarea politică, toți politicienii de după 1990 care au avut în responsabilitate mineri au acționat cu rea voință. Nu prostește, nu neintenționat, nu stângaci, ci rău-voitor. Toți.

Iar eu, știind asta, mă gândesc că de-a lungul ultimului secol, minerii au fost un fel de barometru al tensiunii sociale. Când minerii ieșeau în stradă, înseamnă că ceva nu funcționa cum trebuie în societatea respectivă.

Oare așa să fie și acum?

P.S.

 1. Ca să înțelegeți un pic din ceea ce nu se spune la știri, minerii cer 100 de lei impozabili, deci vreo 50 de lei în plus în mână. Pe lună.
 2. Mai mult, personalul de la sediul CNH este trimis acasă cu libere fără plată. Oameni care, fiind în aceeași oală cu minerii, pierd de două ori bani.
 3. Azi, în față la CNH nu au fost mulți protestatari. Nici n-am avut la ce să fac poze.

4 Comentarii

 1. cristina sandor 09 martie 2012 la 19:42 - Raspunde

  Din câte ştiu nu cer nimic nou. Cer ce s-a stabilit, promis,înţeles, semnat, în contract. Dar la noi minciuna…toţi suntem afectaţi de minciunile celor de mai sus….dar suntem cam singuri,iar autărităţile…multe.

 2. joita lucian 11 martie 2012 la 10:45 - Raspunde

  SUnt tare curios …RObin, apropo de mineri care este parerea ta vis-a vis de Miron Cosma….!

  • Robin Molnar 15 martie 2012 la 08:26 - Raspunde

   Am o părere complicată. Era un porc, dar stătea și-n cap pentru oamenii lui, înțelegând că ei îi dau putere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.