3 Comentarii

  1. Nautilus 25 ianuarie 2016 la 13:07 - Raspunde

    Căsătoria nu este despre sex. Este, în primul rând, despre ingineria socială.

    Un modern care gândeşte logic pune problema în termenii unor reguli neutre, aplicate în mod identic indivizilor anonimi. (Ca într-un joc pe calculator 🙂 ) Pentru el, există diferenţe fizice, sau de avere, sau de grad de educaţie între indivizi, dar omul nostru le vede aşa, ca pe nişte defecte minore şi corectabile. Dacă e unul mai slab fizic, îl băgăm la antrenamente, ia proteine pentru muşchi, aleargă pentru dezvoltarea plămânilor şi în câteva luni se schimbă el în bine. Dacă unul e profesor, asta nu ţine de vreo calitate misterioasă, magică, pe care o are; ci de faptul că el, când a ieşit din ASE, s-a dus să predea la Liceul X, iar eu am găsit oportunitatea să mă angajez altundeva; la fel de bine se putea întâmpla invers.

    Dar şi dacă o femeie e escortă sau videochatistă asta nu ar trebui să conteze, fiindcă regulile neutre ale modernilor nu vorbesc despre asta; ci doar despre condiţii legale, autorizaţii, impozite şi TVA.

    Lucru destul de deosebit de mediul social tradiţional, în care ţi se numărau bobocii până la a şaptea generaţie în urmă. Şi, în zilele noastre, acelaşi lucru se face în mediul rural: nu vorbim cu Gigel fiindcă e beţiv, nici cu Costel fiindcă e hoţ, de Dorel se spune că e cam poponar…

    Atâta vreme cât nu mai există presiunea socială creată de alde Ceaşcă, nu mai există nici mijloace de control ale vitei furaj… cetăţeanului.

    Astfel, în spaţiul rămas gol intră bărboşii lui Preafericilă. Nici pe ei nu îi interesează în mod deosebit căsătoria. Ceea ce îi interesează direct e să facă o demonstraţie de forţă: noi suntem adevăraţii stăpâni ai ţării, noi putem da ordine Parlamentului, de noi trebuie să asculţi, şi nu de legi.

    • Robin Molnar 26 ianuarie 2016 la 11:03 - Raspunde

      Mi-a plăcut asta!

      Astfel, în spaţiul rămas gol intră bărboşii lui Preafericilă. Nici pe ei nu îi interesează în mod deosebit căsătoria. Ceea ce îi interesează direct e să facă o demonstraţie de forţă: noi suntem adevăraţii stăpâni ai ţării, noi putem da ordine Parlamentului, de noi trebuie să asculţi, şi nu de legi.

  2. florentina moldovan 26 ianuarie 2016 la 16:04 - Raspunde

    Nu stiu daca aveti habar ca, si in cazul casatoriei- asa cum e definita ea de legile statului astuia -in cazul in care unul dintre parteneri moare si nu exista mostenitori directi- adica copii, celalalt partener nu-l mosteneste in totalitate….parte din masa succesorala revine fratilor, parintilor s.a.m.d. Asa ca nu vad mari diferente intre o familie traditionala si o familie moderna sau cum vreti voi. IOANA SI IULIA, pot foarte bine sa-si faca testamente, pot sa-si cumpere impreuna proprietati, pot sa-si faca imputerniciri si asa mai departe. Cu tot regretul, asta nu e un argument.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.