România este pe moarte

 • BOR se baga în viața politică, ceea ce este atât ilegal, cât și imoral

Știu că titlul este grav, dar situația reală din teren este mult, mult mai gravă.

În primul rând, România democratică a ajuns într-o meta-stare, un fel de metastază, în care democrația fie se curăță, fie ne curăță, în sensul că atunci când vom ajunge ca la vot să se prezinte mai puțin de jumătate dintre cetățeni, deja libertatea va ajunge să își dea ultimele suflări.

Din păcate, suntem deja acolo.

Dacă o jumătate dintre cetățeni nu se implică, iar o jumătate dintre cei care se implică o fac pentru a instaura un partid unic, este doar o chestiune de puțin timp până când partidul unic ajunge să controleze tot și să facă tot, iar treimea din populație care i se va opune, va fi insuficientă pentru salvarea democrației.

Când un sfert de popor nu vrea democrație și când unei jumătăți de popor nu-i pasă în ce cocină sau în ce palat trăiește, lumina progresului social se stinge.

Democrația din România se îndreaptă cu pași soldățești pe un ultim drum, în timp ce poporul român își doarme somnul cel de moarte, iar aici nu este doar vina lui Băsescu, Iliescu, Constantinescu și a hoților din parlament, aici este în primul și în primul rând vina poporului, care nu doar că nu dă un vot pentru țara sa, nu dă niciun vot pentru soarta sa.

Și așa ajungem, ca la 1800, ca soarta țării să fie decisă de alții.

O spun și o voi mai spune-o: România este pe moarte când se pune singură în situații precum cea de azi când un candidat la președinție trebuie să decidă dacă și cât din diaspora va putea vota împotriva sa. Cum ar veni, primul ministru al României a ajuns în situația de a trebui să acționeze într-o manieră care să contravină interesului propriu.

Să nu ne ascundem după ureche, niciodată bolșevicii n-au fost cunoscuți pentru sinceritatea sau justețea acțiunilor lor, dar poporului pare să nu-i pese că România a murit.

În cel mai fericit caz, când un non-bolșevic va ajunge președinte, acesta va putea să-i dea țării un suflu nou. Sau, mai de grabă, va amâna finalul tragediei naționale.

De aceea, partea bună, singura, în cazul dramatic în care președinția va ajunge la un bolșevic este aceea că poporul care n-a votat va primi întreaga măsură a inacțiunii sale.

România este pe moarte când majoritatea mass media este manipulatoare. Cum este astăzi. Când CNA este părtinitor. Cum este astăzi. Când parlamentul are o majoritate lejeră care să-i permită să schimbe constituția cu ce vrea ea. Cum poate, astăzi. Când în campanie se amestecă religia cu politica, așa cum se făcea și-n anii 1990 în Iugoslavia și vedem acum cât de bine i-a mers așa…

Să nu fim, deci, triști. Orice va veni, noi – ca popor – vom fi meritat-o din plin, de la primul și până la ultimul cetățean. Și aici mă refer la cetățenii de la rangul doi în jos, adică tu și eu și majoritatea celor care vor citi asta: vom primi ortodoxie socială originală cu apă rece.

România va muri sau va fi liberă. “Vom lupta și vom fi liberi” spune un vechi slogan. Din păcate, votul nu mai este de ajuns, nu ne mai este permis, nu mai este relvant.

Vom muri. Sau vom fi liberi.

P.S. Șansele sunt că vom muri. Varanul a furat 60,000,000 de euro, dar ANAF a secretizat dosarul recuperării prejudiciului. Știți ce înseamnă 60,000,000 de euro? 60,000,000 de porții de mâncare în spitalele din România. Sau banii necesari pentru trei ani pentru tratarea tuturor bolilor grave pentru care astăzi se face chetă publică.

P.P.S. Vom muri. Este clar?

Sursa foto

9 Comentarii

 1. 'mnealui 10 noiembrie 2014 la 18:02 - Raspunde

  Din pacate, Robin, se pare, sau ma rog, e poate impresia mea, ca asa ne-am nascut noi ca popor, pe jumatate deja morti. Sau poate am devenit, dracu’ stie. Sper insa, poate tutusi, macar dupa turul doi al alegerilor vom avea surpriza sa ne fi inselat.

 2. Catalin 10 noiembrie 2014 la 18:46 - Raspunde

  Sincer ma si tem de ce o sa se intample cu Romania. Prea multi hoti, prea multa prostie.

 3. Atti 11 noiembrie 2014 la 00:51 - Raspunde

  Yepp, sunt afise de genul si prin unele biserici ne-ortodoxe din zona Clujului.

  Robin, stiu ca la tine pe blog nu se injura, dar ‘mnezeii masii de curve ordinare, zau ca imi vine sa imi doresc o invazie. Si pictez tinte mari pe fiecare preot, pe fiecare biserica, pe fiecare parlamentar imputit si pe natia lor pana a saptea speta.

 4. Atti 11 noiembrie 2014 la 01:06 - Raspunde

  PS: iote aici. Ti-am zis ca afise de genul, dar in limba maghiara, au aparut si in alte bordeluri cu cruce (sau fara cruce, ma rog, dupa caz).

  Na, eu mai tin legatura cu fosti colegi de la teologie, m-am bagat pe feisbuci sa vad, care / cum / unde. Si am dat de unul, cu afis de genul. Zice omul, sub conditia anonimatului, ca vezi tu, beserica saraca, trebuie renovare, clopotul la service, orga e in bucatele. Si a primit asigurari si ceva donatie serioasa, ca lucrarile necesare se vor face la anul.

  Traduc si citez: pana astia se cearta la presedentie, mie imi pica biserica in cap. Ce ma doare pe mine de Bucuresti, ca nu vine nici sfantul aici (satul X), apoi presedintele. La predica le zic sa voteze cu Mickey, pun afisul, astia vin, verifica, eu imi fac treaba. Cezarul cu cezarul, noi cu ale noastre.

  ******

  No Robine, la asta ce mai zici? Io zic ca e cazul sa scoti tancul din garaj, avem treaba 😀

 5. ice4you 11 noiembrie 2014 la 07:49 - Raspunde

  Daca imi aduc eu bine aminte, in purul spirit democratic, acum 2 ani de zile incitai lumea mai pe fata, mai voalat sa stea pe acasa si sa nu mearga la vot. Democratia din tara asta atunci si’a dat ultima suflare iar azi este confundata cu anarhia in care toti stiu din toate cate nimic in timpul in care pericolul extremistilor (nu conteaza din care parte) crescand la umbra nepasari.

  Sa va fie de bine, ce ati seamanat asta culegem.

 6. Atti 11 noiembrie 2014 la 11:11 - Raspunde

  Soacra-mea din Satu-Mare, zice ca de 3 duminici incoace se recomanda un candidat care isi face cruce 🙂 No ghici cine e ala.

  Stii care e gluma proasta? Soacra e greco-catolica. In momentul in care bisericile greco ajung sa recomande un candidat ortodox, e aiurea rau.

  Dar cand si bisericile catolice, reformate, unitariene, etc incep sa faca acelasi lucru, incepe sa imi fie rusine ca si aia sunt maghiari. Si isi arunca la gunoi viitorul lor, viitorul meu, pentru ceva resturi de la masa boierului.

  Tot ce pot spera e ca ruptura formata cu ocazia primului referendum de demitere, intre UDMR si electoratul sau, sa persiste si acum, la turul 2. Altfel, chiar am o problema de identitate 😀

 7. Xtall 11 noiembrie 2014 la 15:46 - Raspunde

  E putoare mare, au băgat la promovare si o puzderie de reclame adsense ultra tâmpite cu ungurii si Ungaria care cică il sprijină pe Johannis. E un .. desavarsit.
  Si ca sa fim cinstiți, nu ma îndoiesc nici de partea ailaltă, de ar fi unul cu ceva de la rusi s-ar fi băgat si acolo din top ca e sprijinit de rusi.
  Pana la urma ajung la concluzia lui #ice4you, cum se procedează (e destul o singura data), fara sa se ia atitudine, asa se va merge si mai departe, orice manipulare nesăbuită, va duce nivelul democrației pe culmi de r.hat nemaintalnite

  • Atti 11 noiembrie 2014 la 19:30 - Raspunde

   Xtall, chiar nu mai inteleg nimic. Eu sunt oarecum intre doua lumi, cu un picior in ambele tari – RO si HU. Si vad cum ambele urmeaza acelasi tipar, zici ca cei doi Victori s-au inteles la telefon sau au facut un menage-a-trois cu Putin. De cam un an incoace urmarind evenimentele din ambele tari, traiesc un permanent “W T F moment”. Faze din alea, la care nici nu mai poti reactiona logic, ci pur si simplu iti pica maxilarul si incerci sa te aduni de pe jos.

   Chestia e ca manevre de genul au existat la fiecare alegere de pana acum. Dar asa, mai voalat. Acum? Pe fata frate, cumparam / vindem voturi de zici ca suntem la bursa de marfuri. Voi inca vedeti doar jumate din imagine, ca va desparte o ditamai bariera de limba si comunicare, dar pe partea mea, iti vine sa urlii cand vezi ce se intampla.

   BTW: stiti ce piesa de teatru e pe rol la Teatrul Maghiar din Cluj?

   “Victor sau copiii la putere”. O piesa de teatru din 1928, franceza de felul ei.

   Citez dintr-o scurtă prezentare:

   Prima scenă aduce deja o serie de provocări: Victor, copilul de nouă ani, o manipulează pe cameristă spărgând o vază de Sevres de mare valoare, după care o suspectează de servicii sexuale oferite patronilor săi. Iluzia lumii şi valorilor burgheze să prăbuşeşte în câteva clipe.

   La naiba. Zici ca seamana?

   • Xtall 11 noiembrie 2014 la 22:35 - Raspunde

    Pai si eu sunt pe acolo, un bunic e ungur, altul a murit pe la moldoveni când cu Antonescu, soția moldoveanca, eu roman 😀
    Motiv pentru care nu pot sa fac partizanat pe etnii cu nimeni, am ajuns sa urăsc treaba asta cu nația băgată in scop de manipulare, de mi s-a acrit, treburile astea nu-si mai au locul, acum omul trebuie sa primeze.
    Ma dispera minciunile si manipulările fiindca s-a ajuns la o degradare umana mizerabila, care din moment ce nu e sancționată, e acceptata, si nu sunt semne ca degradarea asta se va opri undeva. Direcția asta trebuie stopata, indiferent cine o fi, nu se mai poate asa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.