Se fură în continuare schimbarea

 • N-am ieșit în stradă să dăm jos guvernul
 • Cum să protestezi în siguranță la #colectiv
 1. Parlamentarii români au suspendat legea votului prin corespondentă. Concluzia: Conform legii, românii din străinătate ar fi putut să voteze prin corespondentă la alegerile parlamentare de anul viitor dacă actul normativ ar fi fost implementat până la 15 noiembrie, anul ăsta. Dar parlamentarii cu pricina (toți parlamentarii UDMR, plus încă 31 de tovarăși de-ai lor din PSD, UNPR și ALDE) au avut grijă să-şi plaseze contestația strategic în așa fel încât CCR să fie obligată să o analizeze abia pe 18 noiembrie. Via.
 2. Se fură și protestele: se creează proteste pe 1 Decembrie, ca să amâne furia de acum până uităm și chiar mai încolo. Se fură protestele organizând alte proteste, la alte ore, cum fac rusofilii de la UnițiSalvăm. Se fură protestele, cu galerii de fotbal infiltrate să strige tâmpenii, gen: Toate partidele aceeași mizerie, deși:

  1. Vrem oameni cinstiți în politică.
  2. Politica se face cu partide.
  3. Oamenii cinstiți înființează partide curate.Deci nu toate partidele sunt aceeași mizerie.

  M10, de pildă, nu e o mizerie.

  Sloganul acesta e vinovat logic și moral. El trebuie combătut, fiindcă, dacă așa crezi, nu mai votezi. Și atunci chiar câștigă partidele care sunt o mizerie.

  Via

 3. Se fură protestele prin foarte multe metode, inclusiv prin tot felul de posesori de portavoce, care caută să spargă mulțimea și să o plimbe zeci de kilometri pe jos, în frig.
 4. Să nu uităm de ce am ieșit: nu ca să dăm jos guvernul, ci ca să dăm jos sistemul:

  Văd persoane de bună credință care încep să murmure: dar mulțimea asta care strigă “jos toți”, sau “ jos sistemul”, oare are ea vreun plan? Sau dărâmă ca să dărâme?

  Are mulțimea ceva de pus în locul sistemului, sau cautã doar să nimicească structuri funcționale aducând in loc anarhie?

  Urmarea logică fiind: “mergeți acasă dacă nu propuneți un guvern și un program politic”.

  Bombănitul ăsta, chiar de bună credință, face de fapt parte din sistemul contestat. Oamenii prinși și crescuți în mentalitatea asta nu sunt capabili sã imagineze că poșta, trenurile, sau controlul de la fisc, pot continua să funcționeze in vreme ce guvernul e contestat în stradă.

  Realitatea este insã exact pe dos și asemenea manifestații ar trebui să le arate românilor că o țară poate continua să respire și să producă în cotidian chiar în timp ce sistemul politic corupt si disfuncțional e contestat în stradă.

  Via

 5. Se fură proteste redirecționându-le aiurea, gen spre Cotroceni, cu care noi avem cea mai puțină treabă.
 6. Nu vrem alegeri anticipate, dacă tot dintre mizeriile de astăzi trebuie să alegem. Nu am ieșit ca să dăm jos niște hoți și, în locul lor, să punem alți hoți! Vrem ceva nou, iar purtătorii de portavoce care cer “alegeri anticipate” nu reprezintă interesul legitim al mulțimii!
 7. PNL nu are dreptul moral de a conduce mai mult decât PSD. Un partid unde un mare șef este Mihăiță Calimente este și poate fi numai un partid falit din punct de vedere moral.
 8. Noi vrem un alt fel de parlament, un unicameral cu maximum 300 de parlamentari, vrem o altfel de politică, în care să nu existe imunitate parlamentară și vrem vot liber și prin corespondență sau electronic, la toate alegerile, pentru că toate alegerile ne afectează viața și avem dreptul de a alege!
 9. Vrem o lege a lustrației, reală, în care toți cei de până azi să nu mai fie acolo începând de mâine.
 10. Vrem dizolvarea parlamentului actual, care și-a dat măsura relei-voințe, și pornirea de la zero în politica românească!
 11. Inclusiv Victor Ciorbea, avocatul poporului, trebuie să plece!

P.S. Hai să-i fotografiem pe cei cu portavoce sau idei crețe, să-i putem identifica.

2 Comentarii

 1. ice4you 05 noiembrie 2015 la 08:30 - Raspunde

  Eu asta vreau: http://ingerisidemoni.ro/blog/tara-lu-tu-al-cui-esti/

  Onorati cu totii noua jerfa de vietii tinere macar acum, daca pe cele din ’89 le’ati ignorat! E simplu … schimbarea nu se face rotind oameni din sistem, ci schimband sistemul de sus pana jos!

  In toata nebunia de pana acum, coalizarea asta de ideei care converg in acelasi punct indiferent de ce a fost pana acum nu mi’a mai fost dat sa vad. Asta incepe sa imi dea o oarecare speranta ca ce am tot “predicat” de cativa ani incoace incep sa vada si altii ca realitate dincolo de ce le era pus in fata ochilor.

  Nu va lasati prostiti si manipulati, inchideti dracului televizorul si telefonul si iesiti in strada pentru ce simtiti nu pentru ce vi’se spune sa o faceti!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.