Sex c-o imbecilă

Un bărbat african va petrece cincisprezece ani în închisoare pentru că a făcut sex c-o imbecilă, adică cu o femeie retardată mintal și, legal, iresponsabilă.

Amu, ultima dată când am citit propunerea pentru noul Cod Penal, mi se pare că și la noi, la infracțiunile sexuale, era specificat ceva asemănător, de genul: se consideră infracțiune și se pedepsește fapta de a avea contact sexual cu o persoană fără discernământ, categorie ce include, deci, și oamenii imbecili, handicapați mintal.

Amu, chiar dacă la noi există așa o lege, nu o să se pună în aplicare în veci. În primul rând, vedem și la știri, părinții femeilor imbecile se bucură când cineva le ia de acasă și le seduc, degrevându-i de o responsabilitatea de a le întreține toată viața. Vedem astfel de cazuri la știri, cu oameni care locuiesc în cocioabe dărăpănate și au câte șase, șapte, opt, nouă copii și niciun venit.

Sigur, dacă nu sunt amândoi imbecili, diferențele de nivel intelectual vor duce la conflict și la suferință. Dar cui îi pasă? Familiei? În niciun caz. Polițistului din comună care-i vede pe imbecili ca pe niște animale cu chip de om? Nicio șansă, se petrec altele mai grave în sat. Asistenților sociali? Să fim serioși, bețivul satului o iubește sincer, ca în zeci de mii de cazuri, pe proasta satului și doar o fu*e și o bate și o abuzează emoțional și fizic, nu o omoară. Plus că el e singurul care are un venit cât de cât în casa aia, cum să-l trimiți la pușcărie?

Momentan legea e prea slabă pentru a transmite mesajul corect, că unii oameni au nevoie de un permis pentru reproducere. Așa că nu văd ce soluții avem decât să tolerăm asemenea atrocități vecine cu zoofilia. Voi ce părere aveți? Este toleranța asta o soluție?

14 Comentarii

 1. oltelean 18 februarie 2012 la 12:10 - Raspunde

  Pai la noi nu o sa se aplice in veci legea asta. Altfel ar fi pline puscariile cu partenerii Simonei Senzual, Andreei Tonciu, ai Sanzianei Buruiana sau altor “chestii” de genul asta

 2. Chipuc 18 februarie 2012 la 13:11 - Raspunde

  Ma indoiesc ca legea ar putea cuprinde vreodata totalitatea nuantelor din viata de zi cu zi si nu cred ca poate fi identificata o solutie buna la toate. Rezolvarea unor astfel de situatii s-ar gasi mai degraba printr-o abordare mai atenta/flexibila a autoritatilor, a comunitatii, a semenilor, a bisericii, ong-uri samd.

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 20:51 - Raspunde

   Crezi c-ar merge? Mi se pare că unde-s prea multe moașe…

   • Chipuc 29 februarie 2012 la 20:57 - Raspunde

    Merita incercat.
    Imi este clar ca traditionala puscarie nu este o solutie pentru toata lumea.

 3. joita lucian 18 februarie 2012 la 14:34 - Raspunde

  In general infractiunile sexuale sunt tare ciudate ….poti fi autorul unei infractiuni de viol si nevinovat……spre exemplu daca te culcu cu una oarecare…..si spune la un moment dat: “nu ca ma doare” tu continui ca ea nu mai zice nimik….poti fi gasti vinovat….se presupune ca nu a opus violenta ca era de prisos…sunt cele mai dificile infractiuni….pe teren probatoriu….sunt foarte multe lacune in textele incriminatoare!

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 20:52 - Raspunde

   Da, se poate. Dar că, no, dacă vezi că e proastă rău, eu zic că te ferești! =))

   • joita lucian 01 martie 2012 la 01:04 - Raspunde

    Dc vrei sa ma crezi Robin…sunt hartuit sexual am una de imi trimite sute ede sms….si daca o sun imi da respins si apeluri cu nr ascuns…mi-am luat niste softuri pe telefon….si o bag la “spam”:))

 4. Vali 18 februarie 2012 la 18:07 - Raspunde

  Sunt tot felul de cretini si asta ne face viata tot mai frumoasa… sunt situati in care femeie zice, nu m-ai satisfacut, de proclam pentru viol si atunci simti ca cade carul pe tine, insa asta nu e nimic au fost cazuri si mai si.

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 20:55 - Raspunde

   Nu știu, mie nu mi se pare c-ar fi chiar nimic.

 5. @iulian 29 februarie 2012 la 17:36 - Raspunde

  …aiurea…cate fete disponibile sunt trebuia sa se culce cu o problematica

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.