Sfaturi omenești de sărbători

Poate le găsiți utile:

  1. Dacă veți rămâne cu mâncare, sau dacă faceți prea multă, să nu vă fie rușine să o puneți la congelator, în pungi, pentru a fi consumată ulterior. Sau oferită celor care n-au norocul acesta. Foarte multe feluri de mâncare, în special cu multe lichide (ciorbe, supe), se pretează pentru congelare. Nu zice nimeni că nu puteți s-o oferiți, mai încolo, acelora care caută prin gunoi. Mâncarea curată, sterilă, va fi apreciată. Mai ales când vine cu plasele…
  2. Ca de obicei, sunt foarte multe campanii sociale peste tot. Mă gândesc c-ar fi o idee ca fiecare membru al familiei să participe la o altă campanie, pentru un spectru de acțiune cât mai larg. Desigur, dacă doriți să participați fiecare la câte două sau mai multe campanii independente, cu atât mai bine.
  3. De sărbători, foarte mulți oameni se simt singuri. Găsiți un scaun în plus și invitați-i la masă, la un vin fiert, la un joc de cărți, ceva. În singurătatea unui om, paradoxal, poți descoperi o aglomerație de idei și trăiri.
  4. La fiecare etaj din fiecare scară de bloc din fiecare bloc din România se află câte un om singur. Datoria ta este să-l găsești pe cel de lângă tine și să-i faci un gest omenesc, orice consideri tu (de la o felicitare simbolică, la un cadou, orice).

În altă ordine de idei:

  1. Un om nu trebuie să fie sărac, ca să se bucure de un cozonac sau de o zeamă bună. Dacă băieții sunt singuri acasă, se vor bucura de ea, dacă ei nu știu să-și facă.
  2. Un sac de lemne poate însemna mai mult decât un metru de cârnați.
  3. Rechizitele sunt mai dulci decât ciocolata.
  4. Unii oameni aleg să fie singuri de sărbători. E OK, dacă singurătatea este o alegere.
  5. Nici nu contează ce pui pe masă, ci pe cine așezi la masă.
  6. Dar sărbătorile nu sunt despre mâncare, ci despre experiențe. Oferă experiențe, vei trăi și tu, veți trăi cu toții, vom trăi cu toții.

Mai știți și voi altele? Aș vrea să mă îmbogățesc și cu ideile voastre.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.