Suntem proști, dar măcar eu mă revolt!

[Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.] Nici nu știți cât de proști suntem. Nici nu vă imaginați cât de proști suntem. Cred că nu există nicio măsură care să exprime în adevărata sa dimensiune prostia de care suferim noi. Nu știu, nu suntem proști la modul ordinar, ci suntem proști la modul patologic, neuro-psihiatric… Doamnelor și domnilor, suntem incalificabil de proști.

Spun asta pentru că, dacă n-am fi atât de proști și n-am sta ca broaștele să ne calce drama, ne-am revolta și i-am da foc parlamentului și i-am spânzura pe parlamentarii care vor să ne lase fără păduri, pe parlamentarii care le impun independenților mai multe voturi decât au nevoie partidele, pe parlamentarii care își votează imunități și superimunități și pe parlamentarii care fac scut în jurul penalilor.

În primul rând, asta mă înfurie, că-i vedem că fac scut în jurul hoților, dar nu mergem peste ei să-i dăm cu fundul și cu scrotul în apă opărită, să știe și colegii lor și generațiile următoare că așa nu mai merge.

Dacă n-am fi atât de proști, i-am scoate pe geam, atârnând cu gâtul de o sfoară groasă pe judecătorii care tergiversează câte o speță vreme de doisprezece ani.

Dacă n-am fi atât de proști, i-am bate-n cuie pe consilierii locali de la Râmnicu Vâlcea care, pentru a nu pierde un studiu de fezabilitate de 26,000 de lei pentru oportunitatea deschiderii unei toalete publice vizavi de o altă toaletă publică, au decis că este mai OK să mai piardă încă 73,000 de euro, într-o bătaie de joc de nedescris.

Dacă n-am fi atât de proști, am merge peste primarul Ile, de la Vulcan, și l-am zidi în fundația blocului social reabilitat doar la exterior, la preț de bloc nou, deși interiorul este ca o peșteră.

Dacă n-am fi atât de proști, am merge peste casa de avocatură a lui Șova, să ne explice cum este cu contractul cu Bechtel, să vedem și noi pe ce s-au cheltuit cinci miliarde de euro, în timp ce i-am picura pe spate și pe sfârcuri cu acid sulfuric.

Dacă n-am fi atât de proști, dacă sindicaliștii de la Oltchim și de la restul combinatelor jefuite, de la Compania Națională a Huilei și de la alte companii de stat, ne-am strânge în fața Palatului Victoria și i-am băga în pământ pe pe toți nenorociții de la nivel înalt care permit jaful ăsta.

Nu se mai poate, oameni buni, nu se mai poate. Din cauza parlamentului, ne-au depășit țări precum – țineți-vă bine!:

 1. Palau, un stat aflat la cucurigu în Pacific, fără petrol, gaze, aur, munți și holde de grâu și cu o populație de, ține-mă doamne!, 21,000 de locuitori. Ăștia, din junglă scot mai mult decât scoatem noi din toate activitățile noastre.
 2. Guineea Ecuatorială, cu a sa populație de 1,6 milioane de locuitori, majoritatea negri bantu. Vă dați seama, ăia acum 100 de ani mâncau oameni, acum câștigă cel puțin dublu decât noi și au prețuri mult mai mici.
 3. Timorul de Est, un fel de republică separatistă din Indonezia. Ăștia, spre deosebire de bantu, chiar erau canibali până recent. Ce mai, încă mai au canibali!
 4. Trinidad Tobago, o republică insulară, unde nu se produc nici mașini, nici olimpici la matematică, fizică sau religie.
 5. Gabon, situat fix la sud de Guineea Ecuatorială. Băi, deci la prosperitate ne ia centrul Africii de parcă am fi maimuțe.
 6. Antigua și Barbuda, lângă Trinidad Tobago. Ăștia importă de toate, nu exportă de toate ca noi. Și, ce să vezi?, fac ăștia bani de-i întorc cu lopata.
 7. Botswana, la nord de Africa de Sud. Cum să vă explic? Moneda națională a Botswanei este pula. Așa se cheamă, pula. Ei bine, botswanezii își bat pula de leul nostru (au și ei lei, în rezervații), la propriu.
 8. Mauritius, un stat insulat situat la tralalala, la 2000 de kilometri de Africa, în Oceanul Indian și care importă totul cu avionul sau vaporul, la niște prețuri de-ți stă mintea-n loc. Ăștia o duc mai bine ca noi.
 9. Belarus. Sclavii rușilor.
 10. Saint Kitts and Nevis cu ai săi 50,000 de locuitori, care împreună fac peste un miliard de dolari. Prin comparație, avem câteva județe de șase-șapte ori mai mari ca ei și care nu fac banii ăștia.
 11. Liban, după ce au fost sfâșiați de un război civil și mai multe războaie cu vecinii.
 12. Kazahstan, această putere industrială, cu care clar nu ne putem compara.
 13. Republica Dominicană, vecină de ocean cu Trinidad Tobago și Antigua și Barbuda.
 14. Grenada, alt stat insular, vecină cu toți cei menționați cu un rând mai sus.
 15. Insulele Seychelles din Oceanul Indian, în apropiere de Madagascar și Africa.
 16. Bahamas, un stat insular unde uraganele sunt la fel de dese la ei cum furtunile de vară sunt dese la noi.
 17. Insulele Feroe, situate între Islanda și Scandinavia, să nu se scuzăm că ăia cu insulele tropicale fac mai mulți bani ca noi din cauza turismului.

Dragi cititori, înțelegeți acum dimensiunea prostiei noastre. Toate țările insulare mâncate de malarie și rupte de lume ne-au întrecut la nivel de economie, la fel cum ne-au întrecut negrii bantu care și-au văzut de treabă și nu s-au lăsat prostiți.

Domnule, doamnă, în ritmul ăsta, o să ajungem să ne sponsorizeze papuașii canibali cu niște bani de școli și de manuale. O să ne trimită Trinidad Tobago ajutoare umanitare iar cei din Gabon or să vină să ne facă fabrici și uzine, așa cum – acum o j8mătate de secol – le făceam noi, lor.

Oameni buni, râdem, glumim, dar ne-a luat Botsawana la producție de bani pe cap de locuitor. Ne-a luat Palau cu ale sale exporturi modeste de fructe tropicale. Și ne-a luat și Feroe, care exportă doar pește.

La noi, că noi suntem înfiorător de proști, s-au furat mii de fabrici și uzine și nimeni n-a plătit pentru asta. Pentru că s-au furat legal, la adăpostul legilor date de parlament. Și ar trebui să ne revoltăm, proștilor care sunteți voi proști, la fel de proști ca mine, ar trebui să ne răsculăm și să nu-i mai lăsăm la conducere pe niciunul dintre cei care au fost vreodată în parlament.

Situația de acum din țară este dată strict, dar strict, de parlament, și ar trebui să începem Festivalul Spânzurătoarea cu cei care au avut cele mai multe mandate în parlament – statistic, sunt șansele cele mai mari ca ei să fi făcut cel mai mult rău – și să continuăm cu șefii de direcții, șefii de cabinet, șefii de agenții și așa mai departe.

Toți ăștia trebuie să plece. Toți. Pentru totdeauna. Trebuie să facem o lustrație morală completă întregii structuri de conducere a țării, până la nivel de comună, și să-i îndepărtăm permanent de la conducere pe cei care ne-au condus până acum.

Pentru că, uite, imediat avem zece ani de Uniune Europeană și nu ne-am ales cu nimic, economia n-a crescut, banii din buzunar nu s-au înmulțit și este ca și cum, în timpul acesta, noi n-am muncit nicio zi în plus, ceea ce este fals.

Proștii mei, nu este evident că din ce muncim mai mult, ăștia de ne conduc tot mai mult ne fură? Cum puii mei să fim cu economia la nivelul anului 2007? Păi ce am făcut în timpul ăsta? Am înțeles, criză, a trecut de doi ani. Și de-atunci? Nimic?

Păi unde sunt banii, bă hoților? Păi voi ce-ați muncit, bă proștilor? Să vă faceți veceu public, mai scump decât casa la care veți plăti rate timp de treizeci de ani? Spuneți, proștilor, cine va plăti o autostradă de șaizeci de kilometri cu aproape două miliarde de euro? Voi știți ce înseamnă două miliarde de euro? Tot ce muncește un județ prosper din România vreme de un an de zile. Pentru o autostradă nu inutilă, ci neesențială, în timp ce o autostradă esențială nu s-ar face, că nu le iese comisionul celor de la guvern…

Bă proștilor, ăștia sunt numai câteva exemple de acțiuni prin care munca de un an de zile a unui județ este furată. Furată, proștilor, furată, precum în contractul cu Bechtel și, practic, ajungem să lucrăm pe gratis, proștilor, ca sclavii, proștilor, ca sclavii.

De aia, nu înțeleg cum nu faceți legătura între jumătatea de miliard de dolari pe care Ponta le-a făcut-o cadou celor de la Rompetrol, adică întreaga producție economică a județului Mehedinți pe un an de zile, și sărăcia asta.

De aia, nu înțeleg cum nu faceți legătura între cei șapte eurocenți furați per litrul de combustibil, adică peste o jumătate de miliard de euro, per total, pe an, și sărăcia noastră. Păi de banii ăștia Vasluiul muncește aproape doi ani pe gratis. Sau, mă rog, pentru ăia care dețin puterea politică, adică banii.

Proștilor, plătim facturi umflate la curent și la gaz și la apă și la toate. Ce zice un judecător tâmpit? Că sunt doar speculații, deși calculul simplu de pe factură nu este doar intuiție, ci realitate? Păi cum îndurăm noi să nu mergem să-i tragem pe ăștia în țeapă, începând cu Victor Ponta, că el l-a numit pe ăla care ne-a furat la facturi?

Bă proștilor, n-au furat doar de la cetățeni, a furat de la școli și spitale și creșe și grădinițe, au furat de la bogați și de la săraci deopotrivă, inclusiv de la pensionari cu pensii de mizerie pentru care ăia șapte lei pe lună reprezintă deosebirea dintre “astăzi mâncăm” și “astăzi facem foamea”, că n-avem o pungă de mălai de doi lei și jumătate să ne facem o mămăligă chioară.

Bă proștilor, anul ăsta  ne-am împrumutat de încă două miliarde de dolari. Ați văzut banii? Nu, că nu erau pentru noi, proștilor. Dar noi, proștilor, o să-i plătim. Cu dobândă, peste treizeci de ani.

Bă proștilor, la știri nu s-a dat, că nu e de interes național să difuzăm revoltele sociale, la Petroșani și în Valea Jiului oamenii se revoltă, fac grevă și protestează pentru că de-acum și până la sfârșitul anului, câte o săptămână pe lună, toți angajații vor fi în șomaj tehnic, adică vai și amar ce bani vor lua. Și, vorba aia, avem cărbune cât să ne ajungă încă un sfert de mileniu!

Bă proștilor, după ce murim noi, după ce mor copiii noștri, după ce mor nepoții noștri, după ce mor strănepoții noștri și după ce mor și stră-strănepoții noștri, tot o să mai avem mult cărbune.

Bă proștilor, avem gaze de șist pentru aproape un secol, dar noi decidem să nu exploatăm, mai bine îi îmbogățim pe alții și noi rămânem în urmă, neînțelegând că lipsa progresului ne va costa mai mult, peste cincizeci de ani, decât vom face din gazul nostru.

Bă proștilor, hoții din parlament ne țin în sărăcie și în stagnare, ca să nu se vadă cât se fură, cât ne fură, proștilor care sunteți voi proști că îndurați.

Trebuie să-i ucidem pe toți cei din parlament, fără excepție. Trebuie să-i decapităm pe toți cei ce conduc ministerele și direcțiile și agențiile. Trebuie să-i spânzurăm pe toți magistrații corupți, care dau sentințe strâmbe. Ce pensie? Sfoară cu săpun în vânt, nu bani grămadă. Pentru că dacă nu-ți faci datoria de a face justiție, nu avem noi obligația de a-ți oferi pensia. Pensia este un drept condiționat, nu un ajutor social.

Trebuie să le sucim gâtul celor care construiesc autostrăzi scumpe și proaste și drumuri scumpe și proaste și infrastructură scump și proastă.

Trebuie să-i ardem pe rug pe cei care delapidează banii de sănătate și educație și cultură. Pe rug, vă zic, precum în Evul mediu erau pârlite vrăjitoarele.

Trebuie să repunem țara pe făgașul normal și să ne luăm România înapoi, că acum ea nu este a noastră, noi suntem – în ea – doar niște sclavi vremelnici.

Jos parlamentul! La moarte cu ei! Să-i ia dracul pe toți, că ne-au furat și banii, și democrația. Huo! Hoții!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.