Testeaza-te acasă!

  • Veneris - Teste pentru boli cu transmitere sexuală - Mihai Eminescu

Vai, au folosit unii poza lui Mihai Eminescu pentru a-și face reclamă la testele pentru boli cu transmitere sexuală? Din fericire, da! De ce din fericire? Pentru că toată lumea a auzit de Mihai Eminescu. Și pentru că românii sunt sfioși, ipocriți și lipsiți de educație sexuală, înfrânați de tabuuri și c-o grozavă groază de a merge la dermato-venerice, mi se pare esențial să le arătăm oamenilor că da, bolile cu transmitere sexuală pot să ne afecteze pe oricare dintre noi!

Vai, dar Eminescu a scris poezii! Da, fix aceleași poezii în care chiar acum o lună o parte consistentă de absolvenți de liceu își băgau penisul la examenul de Bacalaureat! Deci mi se pare evident că dacă tot facem asocierea asta, măcar să mergem până la capăt și să fim sigur că penisul ăla pe care și-l bagă fiecare este sănătos! Mă rog, testele sunt unisex, deci și fetele pot să se testeze acasă, nu doar băieții, și să fie sigure dacă au sau nu au ceva…

Nu este nicio rușine să te testezi. Nu este nicio rușine să te tratezi. Este, în schimb, rușine să suferi de o boală chinuitoare care este, altfel, lejer tratabilă. Mă rog, netratat, sifilisul poate duce la niște chinuri îngrozitoare, deci trebuie să fii prost să poți să te tratezi, dar să nu o faci. Pentru cinci minute de plăcere, nu se cade să fii prost și să duci o viață plină de suferință și durere.

Și încă ceva: dacă ai primit o neprimită, nu fă sex cât timp iei tratament, că-l faci degeaba.

P.S. Despre ce vorbim noi aici? Iată:

Anual, 300.000 de copii nu ajung sa zambeasca, sa isi stranga mama in brate, sa iubeasca, si sa fie iubiti, nu ajung sa traiasca. Vocea lor nu va fi niciodata auzita iar chipurile lor vor ramane nestiute. Transmiterea ITS (infectii cu transmitere sexuala) de la mama la fat este o problema reala care poate avea consecinte infioratoare precum moartea neonatala, pneumonie sau diformitati congenitale. Sanatatea nu este tabu. Testeaza-te acasa.

Veneris

P.P.S. Acesta nu este un advertorial, nu am fost plătit de nimeni să scriu de bine. Acesta este un articol care expune o problemă socială existentă și acesta este și rolul social al blogului meu.

P.P.P.S. Când eram la școală, cât Ecaternia Andronescu nu apucase să ne prostească de tot, am învățat că Eminescu a murit de sifilis, că așa era pe vremea aia, se murea din te miri ce! În liceu am aflat și că se droga. Și că era și xenofob, dar și ușor național-socialist. Asta, ca să nu ne facem o idee prea idilică despre cel care a fost poetul nepereche care seara scria Călin – File din poveste sau Sărmanul Dionis, iar dimineața îi împulăia pe inamicii politici de-i lua strechea. Și, apropo, Eminescu era și ușor ateu (cu certitudine era agnostic). Deci da, Eminescu era un ateu xenofob, drogarici și bolnav de sifilis. Îl face asta mai puțin genial?

2 Comentarii

  1. Rolly M. 29 iulie 2014 la 01:01 - Raspunde

    Nope. Se pare ca Eminescu a fost un nationalist, iar povestea cu sifilisul a fost inventata de dusmanii politici pentru a-l discredita.

    • Robin Molnar 30 iulie 2014 la 09:57 - Raspunde

      Se poate. Era mai bine dacă nu era nicio urmă de dubiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.