Un aspect de finețe a democrației noastre originale

Zilele trecute a fost aprobată legea “Big Brother” care spune că toate e-mailurile și SMS-uruile și detaliile convorbirilor telefonice fixe și mobile vor fi înregistrate pentru o perioadă de minim șase luni.

Ei bine, această lege a fost declarată neconstituțională în 2009. Astăzi, la presiunea UE, este considerată constituțională pentru că pasajele neconstituționale au fost șlefuite să arate mai frumos în formulare.

Tot legat de Curtea Constituțională, acesta ar putea fi chemată să soluționeze variatele divergențe dintre președinte și premier, cum e cea cu reprezentarea statului la chindii străine.

Nu știu voi cum vă simțiți, dar din punctul meu de vedere este de rău augur faptul că suntem conduși de Curtea Constituțională, o instituție ai cărei membri n-au fost aleși democratic ci numiți pe criterii politice. Pe ăștia nu prea-i controlează nimeni și, fiind un grup, este greu să-i tragi la răspundere individual.

Și știm ce se întâmplă când nu se cere responsabilitate în funcție, nu?

8 Comentarii

 1. Darius 28 mai 2012 la 16:19 - Raspunde

  Eu unul chiar nu pot sa cred ca a fost adoptata legea asta. Cu alte cuvinte s-a dat drumul la spionaj si la santaje pe fata. Statul te are la mana cu orice iar ei se lafaie dupa bunul plac fara sa fie trasi la raspundere. Sper ca este totusi o gluma .

  • Robin Molnar 12 iunie 2012 la 08:09 - Raspunde

   Până la urmă, ar putea fi o lege bună. Să vedem cum o aplică USL-ul.

 2. joita lucian 30 mai 2012 la 16:45 - Raspunde

  Dap…ne facem de cap..daca nu ne trage nimeni la raspundere!

 3. Mihnea 01 iunie 2012 la 07:07 - Raspunde

  Tinand cont ca avem nevoie de UE si ne globalizam din ce in ce mai repede e logic ce s-a intamplat cu legea asta. Daca la legi facem ce ne spune UE sa speram ca UE nu ne va impune si moneda europeana curand, nu de alta dar daca ne uitam la Grecia ne dam seama ca ar fi o mare greseala.

 4. Laurentiu 01 iunie 2012 la 19:21 - Raspunde

  E cumva o gluma? Nu ca m-ar mira al naibii de tare, dar parca e prea de tot..

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.