Aplicația Robintel pentru Windows Phone 8

 • Captura de ecran din aplicatia Robintel pentru Windows Phone 8 (6)
 • Captura de ecran din aplicatia Robintel pentru Windows Phone 8 (5)
 • Captura de ecran din aplicatia Robintel pentru Windows Phone 8 (4)
 • Captura de ecran din aplicatia Robintel pentru Windows Phone 8 (3)
 • Captura de ecran din aplicatia Robintel pentru Windows Phone 8 (2)
 • Captura de ecran din aplicatia Robintel pentru Windows Phone 8 (1)

Spuneam, nu demult, că Windows Phone 8 este noul iOS. Spuneam asta pentru că Microsoft pune la dispoziția dezvoltatorilor o bogăție de unelte de dezvoltare, preferata mea fiind AppStudio, un portal web în care oricine își poate face o aplicație pentru Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 și Windows 8, fără să știe programare.

Sigur, ceea ce oferă AppStudio este interesant, dar nu suficient. Și totuși, se poate, întrucât cu AppStudio am generat un model minim viabil al aplicației, apoi cu Visual Studio Express 2012 am editat codul sursă și l-am îmbunătățit cu ce aveam nevoie, așa că acum pot să vă prezint aplicația pe care o folosesc precum o carte de vizită, nu pentru un programator sau dezvoltator, nu este cazul, ci ca om în contact cu tehnologia. Și atât.

Astfel, aplicația gratuită Robintel oferă acces la ce scriu pe blog, pe Twitter, ce pun pe Instagram și așa mai departe, toate într-un singur loc, facil și elegant.

Ca idee, mi-a luat câteva zeci de ore realizarea ei – mai multe weekend-uri, adică – iar eu sunt destul de mulțumit de rezultat, cu atât mai mult cu cât nu știu nicio boabă de C# și .Net.

În fine. cred că acesta este primul blog românesc care oferă propria sa aplicație de smarthphone (dacă știți altfel, corectați-mă!).

4 Comentarii

 1. Danyzus 03 aprilie 2014 la 10:11 - Raspunde

  Dupa ce ai dezvoltat si testat aplicatia, care sunt pasii pentru a o urca pe Store? Stiu ca trebuie sa-si faci cont de “developer”, insa costa ceva? Iar urcarea efectiva acolo se face manual, sau doar un “publish”, ceva, din Visual Studio? Eu n-am ajuns inca la partea asta pentru ca sunt ocupat (inca) cu configurarea mediului de dezvoltare, plus ca dispun de hardware mai vechi si se pare ca astia de la Microsoft vor sa ai ultimele noutati pentru a rula SDK-ul ala si emulatorul (care oricum nu-mi merge ca n-am EPT la procesor, sper sa pot testa direct pe telefon). De ce intreb lucrurile de mai sus? La instalarea Visual Studio 2013 am observat ca imi da un avertisment cum ca aplicatiile de tipul windows phone store necesita ca hostul sa fie un Windows 8.1. Eu am un Windows 8 instalat pe o masina virtuala si tot aici VS 2013. Ma chinui sa-l pun la punct, ori daca ma trezesc la final ca e musai sa am 8.1 ca sa public in Store, trebuie sa o iau de la capat cu instalarea 🙂

  • Robin Molnar 03 aprilie 2014 la 10:32 - Raspunde

   După ce ai dezvoltat aplicația, intri pe dev.windowspone.com și-i dai Submit App.

   Acolo, trebuie să uploadezi fișierul XAP generat de Wisual Studio (nu buildul de debug, ci cel de Release, din folderul /bin al proiectului).

   Tot acolo trebuie să uploadezi âteva chestii de grafică, capturile de ecran și să setezi piețele/ prețul aplicației.

 2. Bogdan 03 aprilie 2014 la 22:57 - Raspunde

  Mai era si http://www.cristianiosub.com cu o aplicatie pt. android, dar nu m-am lamurit ce face mai exact….

  Nu pot sa spun decat: bravo! Este de admirat ca fara un background de programator ai reusit sa cladesti ceva pornind de la zero….. Felicitari!

  http://youtu.be/MfxWn4YHXt4

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.