7 eurocenți pe litru, taxa de fraier

Cumva, ni se induce ideea că banii se iau doar de la cei care au mașini și că, oricum, nu se ia mult. Abuziv. Plătim taxe multiple pentru a beneficia de același nimic. Stupid.

Apoi, să nu ne lăsăm înșelați: chiar și medicamentele compensate sunt transportate cu suprataxa asta. Și, deci, cineva plătește.

Și calculul nu este simplu: plătim șapte eurocenți în plus la litru, dar și TVA la ei, adică încă doi eurocenți, adică aproape zece. Apoi, produsele sunt transportate cu suprataxă, ceea ce înseamnă că le va crește un pic prețul, chestie care se va vedea în valoarea TVA-ului lor.

Astfel, guvernul culege odată taxa de la fraierii care cumpără combustibili, apoi culege TVA-ul majorat din cauza majorării prețului produselor, de la toți fraierii.

Și-apoi le dă la toți peste bon, spunându-le că nu sunt bani, după care semnează contracte cu firme urmărite penal. Pentru că proști și fiindcă morții lui Dragnea. Cumva, este și un paradox, aici: morții lui Dragnea ne vor duce economia la groapă și pe noi la sapă de lemn.

Să avem răbdare, zic, că ăștia nu-s pe aici decât de un an și ceva, mai au vreme încă trei sau patru…

P.S. Nu e glumă.

2 Comentarii

 1. Nautilus 03 aprilie 2014 la 12:39 - Raspunde

  În momentul dinaintea aplicării accizei, benzina de 95 costa cam 5,80 lei/litru. Ceea ce înseamnă că a crescut destul de puţin faţă de martie 2011, când costa 5,32 lei, cu toate că şi petrolul e mai scump, şi salariile sunt altele, şi inflaţia e cea pe care o ştim, şi criza ruso-americană a asmuţit investitorii în petrol.

  OMV-Petrom (capul răutăţilor când e vorba de înhăţat petrolul pe bani de cornuri şi vândut carburanţii de parcă ar fi făcuţi din aur) a anunţat chiar azi că va mai tăia câţiva bani de la preţul benzinei şi motorinei de la ora 00:00 în noaptea asta, fiindcă au înţeles primii ce se întâmplă dacă scad vânzările.

  Deci umflarea preţului la carburanţi nu e nici din vina petroliştilor, nici a rafinătorilor, nici a distribuitorilor, nici a ruşilor şi americanilor şi nici a Mătuşii Tamara, e numai şi numai din vina Pontosului.

  Ceea ce nu poate fi decât benefic, atâta vreme cât alegătorii ţin minte asta înainte de a pune mâna pe ştampilă.

  • Robin Molnar 06 aprilie 2014 la 21:18 - Raspunde

   Firește că este vina lui, că acciza este stabilită de guvern.

   Dacă nu ne-ar fura ăia 3 lei per litru, ne-ar fura la altceva.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.