Canon SX 120 IS review

Sâmbătă am ieșit să încerc noul meu aparat foto digital Canon SX 120 IS. Țin să-i fac un review comparativ cu Sony DSC W120.

În primul rând, zoom-ul optic de 10X face toți banii, pentru un aparat foto din categoria lui. Într-adevăr, câteodată aparatul nu focalizează corect la zoom mare (8x și peste) din prima încercare, dar apăsând butonul de fotografiere până la jumătate va face ca aparatul să încerce semi-automat să se focalizeze. De obicei îi și iese. Dacă nu îi iese, scădeți zoom-ul folosit și apoi creșteți-l înapoi, va merge.

Apoi, din punct de vedere al consumului electric, în mod evident Canon SX 120 IS consumă mai multă energie decât Sony DSC W120. Astfel, cu doi acumulatori NiMH de 2500 de mAh am reușit să fac în jur de 500 de fotografii în format lat (16:9, aproximativ 8Mp) și rezoluția maximă. La Sony DSC w120 maximul atins de mine a fost de aproape 2000 de fotografii în format lat (16:9, aproximativ 5Mp) cu acumulatorul la maxim.

Practic, până să mi se termine bateria am reușit să fac 900 de MB de poze pe Canon SX 120 IS comparativ cu Sony DSC W120 unde am reușit să fac în jur de 2000 MB. Desigur, zoom-ul optic consumă destul de mult.

Pentru fotografiere am folosi diverse moduri macro (macroscopice) de lucru, însă din ce-mi dau seama, clădirile este OK să fie fotografiate cu setările presetate pentru frunze și flori (!). La fel, din ce îmi dau seama, pentru zilele mai puțin spre deloc însorite, modul de fotografiere pe timp de noapte ajută la obținerea unor imagini curate.

Pentru a concluziona: pentru fotografierea detaliilor este musai să aveți un zoom optic mare. Fotografiile făcute cu un zoom optic mic nu sunt prea bogate în detalii, sau detaliile sunt atât de îngrămădite, încât se estompează.

2 Comentarii

  1. ocsike 21 februarie 2011 la 13:08 - Raspunde

    Un alt avantaj al acestui aparat (Canon) foloseşte baterii normale. În caz că rămâi fără. Cu un set de 12 lei, 4 alcaline mai tragi 800 de poze. Sony-ul tot baterii normale are?

    • Robin Molnar 21 februarie 2011 la 14:57 - Raspunde

      Da, așa este, folsește și baterii AAA (zise popular și R6). Sony-ul are un acumulator dedicat (specific).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.