Cei care dețin informația

Dețin puterea. Or, vizavi de ceea ce spuneam zilele trecute, Google știe când se declanșează hibernala epidemie de gripă din România integrând într-o aplicație căutările utilizatorilor din sfera gripei și a simptomelor asociate. Link.

De fapt, dacă stai să te gândești un pic mai în profunzime, Google știe totul despre starea actuală a națiunii – pentru că știe ceea ce poporul își dorește în funcție de ceea ce se caută – și poate face previziuni destul de exacte pentru următoarele 18 – 24 de luni în toate domeniile social-economice: Google știe cine va câștiga alegerile, știe dacă piața imobiliară din România va mai scădea mult…

Tabloul este sumbru și, deși lui Google nu-i pasă ce caută George și Maricica pe net, îi pasă ce caută pe internet membrii comunității, pentru că starea unei națiuni este reflectată de căutările sale pe internet.

Amu, nu știu dacă Google face, deja, asta – sau nu. Dar știu că tehnologia există, că nu sunt încălcate legile intimității individului și că marile companii ar plăti bani grei pentru a afla asta. Restul, fiecare îl vede cum vrea.

Oricum, numai mie mi se pare că astfel de date intră în sfera siguranței naționale?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.