Chrome va bloca reclamele Flash

De la 1 Septembrie, adică de marți, browserul de internet Google Chrome va bloca automat conținutul Adobe Flash care nu se află în conținutul paginii, ci pe laterale.

Practic, aceasta va lovi în majoritatea reclamelor animate care folosesc flash ca să se afișeze, să animeze mesajul, să îngreuneze navigarea pe internet și să-i enerveze pe utilizatori.

Din punct de vedere tehnic, mișcarea aceasta fiind justificată, întrucât toate browserele moderne știu să interpreteze corect conținutul HTML5, care-ți permite să ai animații frumoase și fără Flash.

Din punct de vedere etic, mișcarea aceasta este iarăși corectă, întrucât advertiserii au avut posibilitatea de a adopta tehnologia HTML5 de cel puțin doi ani. N-au făcut-o din comoditate, nu din lipsa alternativelor tehnice. Practic, au preferat să scoată profit din nervii utilizatorilor, mai de grabă decât să inoveze și să facă ceva mai puțin consumator de resurse.

Ceea ce ne aduce la punctul trei. Astfel, din punct de vedere comercial, această mișcare este iarăși corectă, impunând pe piață acele companii care inovează, în detrimentul acelora care doar se mulțumesc să fiarbă aceeași ciorbă ca restul lumii.

Și nu în ultimul rând, din punct de vedere a cotei de piață pentru Google, această mișcare este iarăși bună, întrucât reclamele rulate prin sistemul Google AdSense sunt convertite automat la HTML5, ceea ce va face ca reclamele de la Google să se afișeze în Chrome, iar cele ale concurenței, în Flash, să nu se afișeze…

Oricum, cu toții câștigăm, pentru că experiența de browsing se va îmbunătăți, pentru o vreme, până când advertiserii vor găsi metode noi și inovatoare prin care să ne scoată din pepeni. Dar, până atunci, să ne bucurăm!

2 Comentarii

  1. ice4you 01 septembrie 2015 la 07:24 - Raspunde

    Acelasi lucru il face AdBlock de vreo 5 ani in Firefox … deci gogu nu a facut decat sa reinventeze roata.

    • Robin Molnar 01 septembrie 2015 la 09:30 - Raspunde

      Lista de la AdBlock este largă, dar nu completă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.