Colorarea automată a fotografiilor alb-negru

Până nu demult, colorarea automată a fotografiilor alb-negru nu era posibilă, iar colorarea manuală dura mult. De fapt, din punct de vedere tehnic, procedeul se numește colorizare, nu colorare, pentru că din imaginea alb-negru culoarea nu poate fi refăcut, ci este compusă artificial.

Până nu demult nu exista colorize-it.com, un serviciu care-ți permite, cu un link către fotografia alb-negru pe care vrei s-o colorizezi, să-ți transformi automat fotografia alb-negru într-un color. Mai simplu de atât, momentan, nu există.

Am încercat acest serviciu și cu fotografii vechi, după cum se poate vedea și la unele dintre fotografiile de epocă din acest album (nu-mi aparține, doar am avut material de studiu).

Dacă sunteți curioși cum funcționează algoritmul de inteligență artificială, este relativ simplu: aceasta generează o paletă de culori și “pictează” fotografia alb-negru. După care o transformă în alb-negru și compară rezultatele. Desigur, acesta la modul cel mai puțin tehnic, fie spus. În realitate, este cu mult mai complicat, dar principiul este simplu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.