5 Comentarii

  1. Mihai Todor 04 august 2014 la 02:53 - Raspunde

    Mă, te amesteci și tu în efectele cuantice fix ca musca-n lapte 🙂

    • Robin Molnar 04 august 2014 la 09:44 - Raspunde

      Poți detalia?

      • Mihai Todor 04 august 2014 la 13:21 - Raspunde

        Eh, am citit și eu nițel pe tema asta și încă rămân la părerea că această teorie nu a fost concepută pentru a fi explicată pe înțelesul tuturor. Este mult prea contra-intuitivă 🙂

        Natura volatilă a acestui “Quantum Entanglement” dintre două particule face ca modelul clasic din Lord of the Rings, unde interlocutorii se folosesc de niște bile de cristal pentru a comunica, să fie greu de implementat (poate chiar imposibil).

  2. Gigi Anonimul 04 august 2014 la 18:51 - Raspunde

    Partea aia la care “mai avem putin de lucru” e imposibilă. Cum provoci colapsul funcției de undă fără observație? Apoi, particula odată observată devine untangled, deci nu e refolosibilă.

    Și nu în ultimul rînd, nu ai controlul a ceea ce trimiți. Ceea ce vrei tu e cam așa: ai două particule entangled, trimiți una la o distanță imensă, apoi o modifici pe prima și o măsori pe a două, care se modifică și ea instantaneu. Dar nu funcționează așa. Cînd o modifici pe prima, a doua nu mai este entangled. Tot ce poți să faci e să le măsori, măsurătoarea însăși fiind modificarea, deci informația, în caz că vrei să o trimiți, trebuie să fie deja “encodată” încă de la generarea particulelor, nu adăugată ulterior.

    Greșesc?

    • Robin Molnar 04 august 2014 la 19:17 - Raspunde

      Nu cred…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.