Dacă vă întrebați ce mai fac

Dacă vă întrebați ce mai fac, să știți că merg la muncă, vin acasă, sunt în ciclul normal de producție și tot, iar mai specific, îmi construiesc propriul cloud pe care să-mi stochez informațiile, lucru care cam durează.

Norișor

Norișor

Cum, însă, din punct de vedere profesional mă ocup de asigurarea calității în software, nu am cum să nu testez înainte sistemul, deh, metehnele, pentru a mă asigura că documentele mele sunt în deplină siguranță, iar acest lucru durează.

De fapt, ideea nici măcar nu-mi aparține mie, ci lui Ocsike care, la un moment dat, a avut strălucita idee a unei agenții foto, că eu asta vreau să-mi fac: o agenție foto personală, în cloud, accesibilă de oriunde, oricând, prin mai multe mijloace, doar pentru mine sau un grup extrem de restrâns.

Momentan am serverul funcțional, cu 1TB de spațiu de stocare alocat pentru date, l-am securizat cât de cât – oricum sistemul online este destul de sigur – dar aș vrea să-l securizez și mai și, până la un nivel de paranoia, pentru că mi se pare important. Or, chiar aseară cu asta m-am ocupat și, probabil, mă voi ocupa și-n zilele următoare.

Hard diskuri

Hard diskuri

Sigur, poate că treaba ar merge mai repede, dacă aș fi sysadmin de Linux, dar nu sunt, așa că pășesc încet și cu grijă, nu cumva să fac vreo nefăcută care să mă lase pe dinafară.

În fine, deci asta fac: un sistem personalizat de stocare in cloud a tuturor documentelor mele, ca să nu le pierd sau ca să nu fiu victima inocentă a guvernului, în caz că vine să ne dea cu un pic de cenzură, iar până acum folosesc cloud-urile celor de la: Amazon, Microsoft, HP și Hostway, nu neapărat în ordinea asta, nu neapărat în egală măsură.

Voi, pe partea tehnică, ce mai faceți?

6 Comentarii

 1. ocsike 02 februarie 2013 la 10:00 - Raspunde

  Aceeasi chestie… munca, casa, casa, munca…
  Spor la foto 😀

 2. Mihai Todor 03 februarie 2013 la 05:14 - Raspunde

  Voi, pe partea tehnică, ce mai faceți?Învăț mai multe chestii mișto 😀

  • Robin Molnar 11 februarie 2013 la 21:04 - Raspunde

   Pfuai, dar cum reușești?

   • Mihai Todor 12 februarie 2013 la 00:12 - Raspunde

    Cine a zis că reușesc? Încerc și eu… Poate apuc să le fac 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.