Din interior: NASA Space Apps Challenge Cluj

 • Ne apropiem de închiderea #AppsChallengeRomania #AppsChallengeClu

M-am întors în țară sâmbătă dimineața pe la ora unu, dar dimineață la nouă eram la sediul NTT Data România din Cluj-Napoca, pentru a participa la competiția de inovație NASA Space Apps Challenge Cluj.

Pe scurt, lista de aplicații  fost:

 1. Acceleratorul nelimitat este o aplicație ipotetică a lu Florin Dibaciu.
 2. Invest Here al celor de la Academy Plus, un sistem de inteligență artificială și estimare, care ne poate indica unde va fi viitorul boom economic, imobiliar, natal etc.
 3. AgriAlert este aplicația noastră prin care vrem să notificăm micii fermieri cu privire la condițiile meteo care, peste câteva zile, vor afecta recolta, de genul: vor fi -X grade Celsius, dacă merii Y sunt înfloriți, 90% dintre flori vor muri. Publicului i-a plăcut ideea noastră, cu mențiunea că ultimul vot către câștigători a venit de la noi.
 4. Curiosity, al celor de la Ask NASA, un bot de chat care răspunde la întrebări științifice simple.
 5. Blue Sources al celor de la Neptune este o aplicație care ne spune unde este apa în sol.Aș avea nevoie de o aplicație de acest gen.
 6. Exoscheletul pentru cosmonauți al celor de la Nicu Brothers, o aplicație practică pentru antrenamentul mușchilor în spațiu, care să prevină atrofia musculară, o aplicație dealtfel foarte grea, cu multă inginerie în ea.
 7. Hazardmap, al echipei Hungry Hippos, este un fel de Waze pentru montaniarzi, unde să se raporteze pericolul. Preferabil după ce te îndepărtezi de el.
 8. I on Earth, un sistem care le permite pasagerilor avioanelor comerciale să afle mai multe despre zona peste care zboară. Zburând des, am nevoie de o astfel de aplicație.
 9. Icarus, o aplicație de familiarizare a persoanelor non-tehnice cu tehnologiile solare, o aplicație cu un potențial enorm și care, la fel, a fost nominalizată la  NASA Space Apps Challenge Cluj.
 10. Slidescape al celor de la ArkTech & friends, este o aplicație de management al situațiilor de pericol, care să ajute la scoaterea victimelor de sub dărâmături și care să le permite celorlalți utilizatori ai aplicației să intervină și să ajute. Mi-a plăcut mult ideea și au fost și nominalizați la NASA Space Apps Challenge Cluj.
 11. Wearable pentru monitorizări în timp real a condițiilor urbane, a celor de la The White Dolphins, este o abordare deosebit de interesantă în materie de smart cities, pentru că ia în calcul și factorul uman, nu doar cel urban, după cum este paradigma actuală.

Firește, nu toate aplicațiile vor participa la etapa mondială, nici nu cred că acesta ar fi scopul NASA Space Apps Challenge Cluj care, altfel, a fost deosebit de intens și de interesant.

P.S. Pe aceeași temă: News.ro și Actual de Cluj.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.