Găinăria unui hacker român

Conform unor informații obținute de Wikileaks și scoase la iveală în cadrul unui parteneriat de investigații organizat de Wikileaks însăși, un hacker român a “spart” un server aparținând companiei Stratfor, companie internațională care se ocupă de vânzarea de informații strategice către diverse entități. Amu, nu pot spune că sunt spioni de închiriat și nici că avem cei mai cei hacker de pe Pământ. Totuși, o chestie m-a intrigat.

Conform documentului, hackerul din Petroșani (!) a folosit un exploit pentru a hackeri pachetul software numit OpenSSH, după care a folosit o unealtă ce a șters din log-urile comune ceea ce a făcut, după care, în loc să vadă ce informații relevante sunt pe server – mai ales într-o asemenea organizație – hackerul respectiv s-a apucat să trimită mailuri spam pentru un atac de tip phishing contra unei bănci italiene.

Mie lucrătura mi se pare de o idioțenie vecină cu inconștiența. Este ca și cum ai penetra sistemul informatic al Pentagonului ca să trimiți spam cu Viagra. În loc să valorifici informații de milioane de euro, te mulțumești să faci găinării de doi bani. Este, dacă îmi mai permiteți o comparație, ca și cum ai folosi infrastructura celor de la NASA ca să rulezi un server mișto de Counter Strike sau ce se mai joacă acum.

În orice caz, câteva concluzii se pot trage de aici:

 1. Hackerul ăla a folosit scripturi care să spargă servere, în niciun caz inteligența.
 2. După ce a “spart” serverul, hackerul n-a știut ce-i pe el. Fie n-a știut să se uite, fie era într-o misiune de mică găinărie tâlhărească.
 3. Românii, ca de obicei, nu-s în stare de fapte de vitejie ci doar de găinării.

Greșesc? Am uitat ceva?

L.E. (Reclamă) Eu folosesc BitDefender Antivirus.

6 Comentarii

 1. Yamasha 06 august 2012 la 18:05 - Raspunde

  Sau poate a fost doar o povestioara de adormit copii trimisa de acei oameni.

 2. joita lucian 08 august 2012 la 09:03 - Raspunde

  Probabil ca a fost o nimereala….ca daca stia unde a ajuns…cred ca a facut-o din prostie!

 3. Nautilus 20 octombrie 2012 la 01:32 - Raspunde

  …Ai uitat că trăieşti în Rromânia şi ai crescut în Petroşani.

  “Idiotul inconştient” era de fapt perfect raţional: ce e mai grav, un fals de 2 parale pentru care îşi ia 1-2 ani cu suspendare, sau să îl împuşte NSAul pentru spionaj, fără nicio judecată şi fără să mai ştie nimeni de el vreodată?..

  Tocmai din motivul ăsta la noi se întâmplă foarte rar crime cu arme de foc, în ciuda uşurinţei cu care s-ar putea ele obţine prin clasicul mecanism al contrabandei pe Prut: Gigel de la ţară care îi dă în cap cu ranga lui Dorel la beţie îşi ia 5-7 ani la Jilava, dar dacă ar folosi Kalaşnikovul pentru aceeaşi ignobilă activitate ar intra pe viaţă cu posibilitate de eliberare după 20 de ani ca Passaris.

  Infractorii ştiu de 10 ori mai bine ca oamenii cinstiţi ce fel de cap nu-l taie sabia.

  ~Nautilus

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.