Gigabitul de la RDS

Știam în ce mă bag încă de când am dat comanda, în sensul că nu am un calculator suficient de performant încât să-mi folosească toate resursele rețelei.

Pe de altă parte, latențele sunt mici iar routerul TP-Link TL-WDR3600 cu care a venit RDS pare destul de OK. Sigur, nu stau la vilă, să-mi dau seama care este puterea semnalului la zece metri depărtare, nici nu mă interesează prea tare, în condițiile în care totul merge brici, conform amplasamentului.

Ce trebuie reținut este că fără plăci de rețea dedicate, care să comunice direct cu magistrala de memorie, astfel de viteze maxime practice sunt imposibil de atins, iar noi ajungem la 100mbps constant, atât la download cât și la upload (asta este partea care mă interesa pe mine).

În fine, sunt două desktopuri, două laptopuri și trei smartphone-uri pe un singur router și nu pare să ea semne de oboseală dar, desigur, este de-abia prima zi. Voi reveni cu amănunte.

6 Comentarii

 1. Alin 12 decembrie 2013 la 10:32 - Raspunde

  Postezi pe viitor și câteva print screen-uri cu rezultatele testelor de pe speedtest.net ? 😀 Sunt foarte curios ce rezultate obții.

 2. Yamasha 13 decembrie 2013 la 14:12 - Raspunde

  pai si de ce nu ai ales varianta de 500 mb?!

  • Robin Molnar 13 decembrie 2013 la 14:50 - Raspunde

   Pentru că eu nu umblu cu jumătăți de măsură.

 3. rivi 16 decembrie 2013 la 07:35 - Raspunde

  inainte (cu 100Mbps probabil) erai multumit de conexiune?

  de vreo 2 saptamani nu mai sunt multumit de conexiunea mea de internet si nu sunt convins daca RDS-ul ma “forteaza” sa trec la 1GB sau nu 😀

  • Robin Molnar 16 decembrie 2013 la 08:20 - Raspunde

   Gigabit e doar pentru local. Nu știu dacă ar forța pe cineva sau nu, dar nici gigabitul nu e chiar gigabit, mai ales că are căderi. 🙁

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.