M-am jucat cu un telefon cu Firefox OS

În cadrul unei conferințe profesionale ce s-a ținut la Cluj Hub în weekend, am avut deosebita plăcere de a mă juca, pentru câteva minute, cu un telefon inteligent cu Firefox OS. Am rămas impresionat, deși țineam în mână doar o probă tehnică (nightlybuild).

În primul rând, telefonul inteligent cu care m-am jucat mi-a lăsat impresia simplității și certitudinea că, dacă mâine le-aș dărui câte unul părinților, foarte repede ar învăța să-l folosească și sunt șanse bune să nu-și prindă urechile în el.

Terminal alb cu Firefox OS (2)

Terminal alb cu Firefox OS (2)

Poate că telefoanele inteligente de dată mai recentă au trecut cu mult peste pragul practicității (cine are nevoie să-i dea comenzi vocale telefonului?). În schimb, telefoanele așa-zis mai simple și mai ieftine, cu Firefox OS, au tot ce le trebuie și nu le lipsește nimic: internet pe mobil, navigație GPS, WiFi, e-mail, SMS, MMS, Facebook, Twitter, Gmail, cameră foto, filmare cel puțin la rezoluții VGA…

Mie mi se pare că o astfel de evoluție tehnică este binevenită, întrucât acest gen de telefoane s-ar putea da gratis la abonamentele cu internet pe doi ani. Sau, desigur, ar avea un preț infim, de genul douăzeci de euro.

Chiar am un vs umed cu un Nokia sau Alcatel cu Firefox OS, de-i ține bateria și o săptămână.

P.S. Vă dați seama că n-a trebuit ă merg până la CES sau MWC ca să văd așa un terminal? Și, vă dați seama, se lucrează pentru ele și la Cluj?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.